Gdy dzieko przeprowadziło sie do dłużnika? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 12 lut 2014, 23:23

Co w sytuacji gdy kobieta ma przyznane FA na dwoje dzieci a jedno z nich (niepełnoletnie) przeprowadziło się do dłużnika? Czy wierzycielce wstrzymujemy FA ? Czy jest do tego podstawa prawna? Czy nie uchylam i czekam na ewentualny nowy wyrok Sądu? (Informacja powzięta od dłużnika podczas wywiadu)
~***

Napisano: 13 lut 2014, 10:44

Hallo jest ktoś?
~Alicja

Napisano: 13 lut 2014, 11:40

my wzywaliśmy wierzycielkę, jak się nie stawi to wstrzymanie wypłaty. Była, napisała prośbę o uchylenie decyzji i nie wypłacaliśmy dalej
~maja

Napisano: 13 lut 2014, 12:20

Jak strona wnosi o uchylenie to wyjścia nie ma.
To że dzieciak z tatuśkiem teraz mieszka jeszcze nic nie zmienia jeśli chodzi o uprawnienia do FA. Wyrok sądu powinien się pojawić.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 13 lut 2014, 13:32

Miałam taki przypadek. Jedno z dzieci zamieszkało z ojcem(dłużnikiem). Pozostała dwójka została z matką. Ojciec (dłużnik) przyszedł i żądał wstrzymania FA na to dziecko które zamieszkało z Nim. No to ja mu na to, że musi mieć wyrok o przyznaniu opieki nad dzieckiem to uchylimy. No i przyznano mu opiekę nad dzieckiem-komornik wstrzymał egzekucję na to dziecko, a my uchyliliśmy prawo do FA.
~Magda~~

Napisano: 13 lut 2014, 15:34

Dzięki!
~Alicja

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x