Nie pracuję na sygnity, podobnie jak pół Polski.TWoj pisze:które obejmują coś więcej niż obsługa Sygnity.
W zakresie obowiązków pracownika merytorycznego zajmującego się świadczeniami rodzinnymi/500+ itp. prowadzenie BIpu może się znaleźć wyłącznie przez przypadek, to nie jest moje zmartwienie - rozumiesz takie pojęcie jak "zakres obowiązków"?TWoj pisze:Na BIPach, choć jest taki obowiązek już za rok 2018 nie ma NIC A NIC ani o rodzinnych, ani o FA, ani o 500plus....
Nie moja sprawa. Nie mój problem. Nie moja odpowiedzialność.TWoj pisze:Bo pewno pojęcia nie macie o tym, że za 2018 trzeba było robić informację dodatkową
A co ma zrobić połowa kraju niekorzystająca z Sygnity? Ty wiesz mózgu, że programów do obsługi świadczeń jest chyba z pięć różnych? Ty zdajesz sobie sprawę, że każda funkcja i każda opcja tych programów przechodzi przez ministerstwo zanim zostanie wprowadzona?TWoj pisze:i wziąć do niej dane z Sygnity, traktując ich oprogramowanie jako analitykę do syntetyki.
Jeśli dotyczy on FA to dotyczy on FA, a nie innych świadczeń - BREDZISZ!TWoj pisze:Tu masz link do komunikatu MF, który de facto olewacie:
dotyczy on FA ale w zakresie wypłaty świadczeń pokazuje on co robić z 500plus i innymi zadaniami zleconymi OPS i gmin.
Nie rozumiesz idei stanowiska pracy i zakresu obowiązków. Idź sobie.TWoj pisze:Co więcej nawet usługi opiekuńcze macie porobione na wariackich papierach, bo je fakturujecie Fakturami VAT zwolniony podczas gdy to nie podlega poda VAT i w efekcie cząstkowe deklaracje VAT macie błędne.