GDZIE SIĘ ZGUBIŁ PROGRAM RODZINA 500PLUS??????? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 3 z 5    [ Posty: 47 ]

Napisano: 15 lip 2019, 7:17

TWoj pisze:które obejmują coś więcej niż obsługa Sygnity.
Nie pracuję na sygnity, podobnie jak pół Polski.
TWoj pisze:Na BIPach, choć jest taki obowiązek już za rok 2018 nie ma NIC A NIC ani o rodzinnych, ani o FA, ani o 500plus....
W zakresie obowiązków pracownika merytorycznego zajmującego się świadczeniami rodzinnymi/500+ itp. prowadzenie BIpu może się znaleźć wyłącznie przez przypadek, to nie jest moje zmartwienie - rozumiesz takie pojęcie jak "zakres obowiązków"?
TWoj pisze:Bo pewno pojęcia nie macie o tym, że za 2018 trzeba było robić informację dodatkową
Nie moja sprawa. Nie mój problem. Nie moja odpowiedzialność.
TWoj pisze:i wziąć do niej dane z Sygnity, traktując ich oprogramowanie jako analitykę do syntetyki.
A co ma zrobić połowa kraju niekorzystająca z Sygnity? Ty wiesz mózgu, że programów do obsługi świadczeń jest chyba z pięć różnych? Ty zdajesz sobie sprawę, że każda funkcja i każda opcja tych programów przechodzi przez ministerstwo zanim zostanie wprowadzona?
TWoj pisze:Tu masz link do komunikatu MF, który de facto olewacie:
dotyczy on FA ale w zakresie wypłaty świadczeń pokazuje on co robić z 500plus i innymi zadaniami zleconymi OPS i gmin.
Jeśli dotyczy on FA to dotyczy on FA, a nie innych świadczeń - BREDZISZ!
TWoj pisze:Co więcej nawet usługi opiekuńcze macie porobione na wariackich papierach, bo je fakturujecie Fakturami VAT zwolniony podczas gdy to nie podlega poda VAT i w efekcie cząstkowe deklaracje VAT macie błędne.
Nie rozumiesz idei stanowiska pracy i zakresu obowiązków. Idź sobie.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 16 lip 2019, 9:53

...a nie pójdę bo to raczej Ty nie rozumiesz gdzie pracujesz.

Masz ustawowe obowiązki, o których pojęcia nie masz i w efekcie przez Ciebie jest problem bo na BIPie nie ma informacji o zobowiązaniach na przyszły okres z 500plus w bilansie i informacji dodatkowej.

Podobnie z rodzinnymi i z FA :roll: :roll: :roll:
TWoj
Podinspektor
Od: 10 maja 2016, 15:48
Zajmuję się:

Napisano: 16 lip 2019, 10:19

Ty nie rozumiesz, że rozpatrywaniem wniosków zajmuje się organ zwany burmistrzem/wójtem/prezydentem a nie ops. Być może te obowiązki ma jakiś pracownik ośrodka np. księgowa, ale na pewno nie ja, ja mam w obowiązkach to co mam w obowiązkach na moim stanowisku, zrozum to wreszcie dzbanie. Ani prowadzenie BIPu, ani usługi opiekuńcze, ani sprawozdania księgowe i raporty NIE SĄ W ZAKRESIE OBOWIĄZKÓW PRACOWNIKÓW MERYTORYCZNYCH OBSŁUGUJĄCYCH ŚWIADCZENIA. I już pytałem, ale powtórzę: co ma do tego sygnity, skoro nie pracujemy na sygnity?
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 16 lip 2019, 12:50

Iks, nie denerwuj się bo posiwiejesz. Zostaw już trolla i nie dokarmiaj go.
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 16 lip 2019, 12:58

już posiwiałem dawno ;) zastanawiam się po prostu czy gość skuma co do niego piszą czy nie.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 16 lip 2019, 13:30

Gwarantuję Ci, że nie skumał bo inaczej by tego samego nie pisał tyle razy. Dowodem na to, że nie skumał będzie jego wpis, który na pewno wkrótce sie tu pojawi. :D
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 17 lip 2019, 9:16

...a żebyś wiedział :lol:

Zgodnie z art 10 ustawy o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci postępowanie w sprawie świadczenia wychowawczego prowadzi organ właściwy. Jest nim oczywiście wójt, burmistrz, prezydent.

Ale jak sam dobrze wiesz organ właściwy może, w formie pisemnej, upoważnić swojego zastępcę, pracownika urzędu albo kierownika ośrodka pomocy społecznej lub innej jednostki organizacyjnej gminy, a także inną osobę na wniosek kierownika ośrodka pomocy społecznej lub innej jednostki organizacyjnej gminy do prowadzenia postępowań w sprawach, o których mowa w ust. 1, a także do wydawania w tych sprawach decyzji.

A skoro tak się dzieje to Ty pracownik merytoryczny pewnie pojęcia nie masz, że ów organ właściwy musiał upoważnić Twojego kierownika, niezależnie od tego czy jesteś OPSem czy jednostką powołaną do wypłaty świadczeń.

A zatem masz status SAMORZĄDOWEJ JEDNOSTKI BUDŻETOWEJ.
A zatem Twój szef musi prowadzić księgowość i na BIPie pokazywać informacje o realizowanych zadaniach.

A SKORO NIE DAJECIE MU DANYCH, BO W D...PACH WAM SIE POPRZEWRACAŁO JAK WIDZĘ TE POWYŻSZE WPISY, TO NA WASZYCH BIPACH NIE MA DANYCH ANI O 500pluS, ani o FA, ani o rodzinnych.

ZGUBILIŚCIE DANE NA MILIARDY ZŁOTYCH.....WY GENIUSZE TEGO PORTALU :roll: :roll: :roll:

A w przyszłym miesiący będziemy mieli nowe kierownictwo w NIK :idea:
TWoj
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 17 lip 2019, 10:37

TWoj pisze: A skoro tak się dzieje to Ty pracownik merytoryczny pewnie pojęcia nie masz, że ów organ właściwy musiał upoważnić Twojego kierownika, niezależnie od tego czy jesteś OPSem czy jednostką powołaną do wypłaty świadczeń.
Mam własne upoważnienia.
TWoj pisze:A zatem Twój szef musi prowadzić księgowość i na BIPie pokazywać informacje o realizowanych zadaniach.
BINGO! Mój szef, ewentualnie, nie ja. Także idź stąd.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 17 lip 2019, 11:12

...jak sam piszesz masz swoje upoważnienia....czyli ty też.

A szczególnie kłopot ma szef OPS i jego gł. księgowy po powstają zobowiązania związane ze świadczeniami i powstaje dyscyplina finansów publicznych.

TO PRZEZ WAS MERYTORYCZNYCH SĄ TE KŁOPOTY I NIEPRAWIDŁOWOŚCI....BO NIE DOSTARCZACIE DANYCH, CHOĆ JE MACIE I JE GENERUJECIE :idea: :idea: :idea:

Gdzie się zgubił 500plus?
TWoj
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 17 lip 2019, 11:25

Upoważnienia są do konkretnych czynności, mój kierownik ma swoje upoważnienia do konkretnych czynności, dyrektor ośrodka ma swoje upoważnienie do konkretnych czynności. Obowiązki służbowe wynikają z zakresu czynności stanowiącego załącznik do umowy o pracę. W zakresie czynności pracownika merytorycznego nie ma prowadzenia bipu, sporządzania raportów i sprawozdań ani dostarczania jakichś danych do księgowości. Inaczej, my wszystkie potrzebne dane księgowości ewidentnie jakoś dostarczamy bo kontrole nie wykazywały zastrzeżeń co do sprawozdawczości z zakresu śr/500+/fa. Nic się nie zgubiło - bredzisz.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 3 z 5    [ Posty: 47 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x