Gdzie wysłać decyzję
- oko12
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/Stypendia
- Kontakt:
Gdzie wysłać decyzję
Wnioskodawca przebywa obecnie w zakładzie karnym, nie sprawuje faktycznej opieki nad dzieckiem. Partnerka (matka dziecka) złożyła oświadczenie o przebywaniu partnera w zakładzie karnym i nie sprawowaniu opieki. Poprosiła również o ty by to ona mogła pobierać 500 na dziecko. Muszę uchylić decyzję. Wysłałam na potwierdzenie wniosek o udostępnienie danych do zakładu karnego.
Teraz mam pytanie gdzie wysłać zawiadomienie o wszczęciu i decyzję?
Wydaje mi się że powinnam do zakładu karnego? Co o tym myślicie?
Od marca matka by mogła składać wniosek.
Teraz mam pytanie gdzie wysłać zawiadomienie o wszczęciu i decyzję?
Wydaje mi się że powinnam do zakładu karnego? Co o tym myślicie?
Od marca matka by mogła składać wniosek.
- Sipera
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań
- Kontakt:
Re: Gdzie wysłać decyzję
Samo oświadczenie matki dziecka nic nie daje. Nie możesz na tej podstawie uchylić decyzji. Stroną postępowania jest facet, wiec to z nim musisz wyjaśnić sprawę. Wezwij do złożenia wyjaśnień. Jednocześnie możesz wystąpić z wnioskiem o udostępnienie danych do zakładu karnego.
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
- oko12
- Referent
- Kontakt:
To już zrobiłam dostałam odpowiedź że przebywa.Sipera pisze:Samo oświadczenie matki dziecka nic nie daje. Nie możesz na tej podstawie uchylić decyzji. Stroną postępowania jest facet, wiec to z nim musisz wyjaśnić sprawę. Wezwij do złożenia wyjaśnień. Jednocześnie możesz wystąpić z wnioskiem o udostępnienie danych do zakładu karnego.
po co wzywac skoro facet siedzi w ZK, jedynie pismo do ZK o przebywaniu od kiedy i tyle do uchyleniaSipera pisze:Samo oświadczenie matki dziecka nic nie daje. Nie możesz na tej podstawie uchylić decyzji. Stroną postępowania jest facet, wiec to z nim musisz wyjaśnić sprawę. Wezwij do złożenia wyjaśnień. Jednocześnie możesz wystąpić z wnioskiem o udostępnienie danych do zakładu karnego.
- oko12
- Referent
- Kontakt:
A jak myślicie czy powinnam mu uchylić już od lutego (nie poszły wypłaty) i matka może już w tym miesiącu dostać. Czy dopiero od marca???
- Sipera
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań
- Kontakt:
W takim razie wysyłasz wszczęcie postępowania w sprawie do gościa na adres zakładu karnego. Dasz mu 7 dni na wypowiedzenie się. Jak się nie odezwie uchylasz decyzję i po ptokach.oko12 pisze:To już zrobiłam dostałam odpowiedź że przebywa.Sipera pisze:Samo oświadczenie matki dziecka nic nie daje. Nie możesz na tej podstawie uchylić decyzji. Stroną postępowania jest facet, wiec to z nim musisz wyjaśnić sprawę. Wezwij do złożenia wyjaśnień. Jednocześnie możesz wystąpić z wnioskiem o udostępnienie danych do zakładu karnego.
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
- oko12
- Referent
- Kontakt:
Jak byście zrobili???oko12 pisze:A jak myślicie czy powinnam mu uchylić już od lutego (nie poszły wypłaty) i matka może już w tym miesiącu dostać. Czy dopiero od marca???
- oko12
- Referent
- Kontakt:
Elmer czy mógłbyś mi coś podpowiedzieć...co byś zrobił???
Ja uchyliłabym od 1 marca, wstecz to chyba nie bardzo można. A aktualnie kto bierze kasę? Ojciec przecież nie sprawuje opieki i dziecko nie jest na jego utrzymaniu.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Witam na jakie artykuły się Pani powołała i od kiedy Pani uchyliła?
mam bardzo podobną sytuacje
mam bardzo podobną sytuacje

Oprócz Gdzie wysłać decyzję - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Do Elmera i innnych
???
Nienależnie pobrane w ezar
Decyzja ROPS do innego organu właściwego.
Taka sytuacja. Czy się nalezy 500+?
Niepełnosprawność - pilne
zmiana płatnika składek
ROPS - decyzja przyznająca a uzyskanie dochodu
Nieletnia matka
czy powinno być?
hektary
Zmiana decyzji ŻZ - w sygnity
ROPS - jak to zrobić?
Wszczęcie postępowania dministarcyjnego
do toma- jak wydrukować w Sygnity inf. z CBB
dojazd do pracy za granicę