GIODO

Wybrane tematy:
ŚDS a wywiady środowiskowe po 15.11.2021 JAK LICZYĆ FREKWENCJĘ W KLUBIE SENIORA Obok Lasu - dom opieki dla osób starszych Czy mogę skierowac do ŚDS klub seniora - czy może tam być oddelegowany pracownik socjalny OPS? ŚDS- likwidacja odpłatności a waloryzacja
ODPOWIEDZ
~Gosia

GIODO

Post autor: ~Gosia »

Jak długo czekaliście na rejestrację wniosku w GIODO?
~basia

Re: GIODO

Post autor: ~basia »

Ja czekalam na rejestrację ok3 tygodni.Ale składając wniosek musialam wpisać że zwracam się z prośba o nadesłaie zaświadczenia o wpisie zbiorów w centalnym rejestrze. Jeśli tego nie zrobiłas to teraz musisz wystapic z wnioskiem o wydanie zaswiadczenia.
~Gosia

Dzięki. Wiem, że nie wydają zaświadczeń bez prośby. Ja sprawdzam na stronie i mam cały czas status \"wysłany\", czyli już prawie pół roku.
~Gosia

Kto pełni u Was funkcję ABI?
pcspec
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: pcspec »

Większość zbiorów w ops-a, zawiera dane wrażliwe, a w takim wypadku zaświadczenie dostaje się z automatu. Musi tak być, bo przecież do takich zbiorów nie wolno przetwarzać dopóki zbiór nie zostanie zarejestrowany. Nie wystarczy go zgłosić. Na pewno zaznaczyliście, że macie dane z art. 27? Bo te zbiory rejestrowane są szybko.

I drugie pytanie, czy wysyłaliście bez podpisu elektronicznego? W takim razie należało wydrukować i wysłać wersję z wygenerowanym numerem. W przeciwnym razie \"wysłano\" będzie wisieć już na zawsze...
ODPOWIEDZ