gospodarstwo rolne

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
monis
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

gospodarstwo rolne

Post autor: monis »

Witam wszystkich, mam pytanie: czy liczycie hektary osobie, która twierdzi że nie są jej tylko zmarłej matki(ta Pani zmarła w 2005r.). Dodam, że nakaz płatniczy jest na męża osoby wnioskującej (syna zmarłej Pani, męża wnioskodawczyni)? Miłego dnia.
Awatar użytkownika
voodoo
Inspektor
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Re: gospodarstwo rolne

Post autor: voodoo »

Piszesz wniosek o udostępnienie danych do wydziału podatków w gminie z prośbą o info, czy ona wraz z mężem posiadali w 2014 gospodarstwo rolne oraz jaka powierzchnia ha przeliczeniowych.
Awatar użytkownika
6i9
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: 6i9 »

Skoro nakaz płatniczy jest na dana osobę to jak mogą być nie jego hektary? :shock: :shock: :shock: :shock:
MARIOLA2525

Post autor: MARIOLA2525 »

Ja bym liczyła gospodarstwo, maż jest osoby jest członkiem rodziny więc jesli na niego jest nakaz płatniczy to jak najbardziej. Jak cos to niech sie odwołują od wydanej decyzji
MARIOLA2525

Post autor: MARIOLA2525 »

Ja mam również pytanie odnośnie gospodarstwa rolnego, jeśli w2014 r. osoba posiadała gospodarstwo rolne, a w kwietniu 2016 r. sprzedała cześć, to i tak liczę te to gospodarstwo rolne, które posiadała w 2014 r., tak?? Ponieważ nie ma utraty i uzysku dochodu z gospodarstwa rolnego.
Majaa12

Post autor: Majaa12 »

Witam, chciałabym zapytać czy miał ktoś może taki przypadek, mianowicie: Mężczyzna w 2014 r miał gospodarstwo rolne, w roku 2016 przepisał je na swojego syna i od styczna 2016r. pobiera emeryturę. W takiej sytuacji liczycie zarówno dochód z gospodarstwa które było w 2014 bo nie ma uzysku i utraty jak również dolicza się dochód uzyskany z tytułu uzyskania emerytury???
Gość

Post autor: Gość »

Liczy się stan z 2014 roku zbycie gospodarstwa to nie utrata Emerytura uzysk
MARIOLA25256

Post autor: MARIOLA25256 »

Tak dokładnie tak, uzysk za jeden miesiąc następujący po miesiącu w którym dostał emeryturę jak dostał od stycznia, to wysokość jego emerytury za jeden pełny luty, i pole z 2014
Majaa12

Post autor: Majaa12 »

Też tak myślałam ale wolałam sie upewnić bo wnioskodawczyni chce się odwoływać bo uważa że po przepisaniu gospodarstwa przez małżonka ona utraciła miejsce pracy zarobkowej. Nic do niej nie przemawia:)
MARIOLA252564

Post autor: MARIOLA252564 »

mam dokładnie te same przypadki,niestety ludziom sie tłumaczy ale oni i tak swoje. Niech piszą petycję do tych co to wymyślili. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ