gospodarstwo rolne - nie ma 1 hektara

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Magda198126
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

gospodarstwo rolne - nie ma 1 hektara

Post autor: Magda198126 »

Witam. osoba oświadczyła, że posiada gospodarstwo rolne o powierzchni 0,9566 ha przeliczeniowych. czy w takiej sytuacji muszę sprawdzić ile jest ha fizycznych i ewentualnie w jaki sposób mogę to sprawdzić? i jeśli powyżej 1 ha fiz. to wliczam do dochodu?
Awatar użytkownika
kb
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: gospodarstwo rolne - nie ma 1 hektara

Post autor: kb »

jesli oswiadczyla,ze posiada gospodarstwo rolne to jej uwierz :) skoro ma gospodarstwo rolne to liczysz jej ha przeliczeniowe...nie musisz sprawdzac czy naprawde ma gospodarstwo czy tylko jej sie wydaje ze ma...oswiadczyla ze ma , wiec liczysz :)
Magda198126
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Magda198126 »

Dziękuję za pomoc
Awatar użytkownika
Paragraf
Referent
Zajmuję się: PS/ŚW/FA/DM/ŚR
Kontakt:

Post autor: Paragraf »

U mnie kontrola to zakwestionowała, kazała sprawdzać ile jest ha fizycznych.
Mogę się mylić, możesz mieć rację ;)
adrianwarss
Stażysta
Zajmuję się: niczym
Kontakt:

Post autor: adrianwarss »

oczywiście kb nie ma racji musisz wiedzieć ile jest fizycznych jeśli ponad 1 ha to liczysz przeliczeniowe jak by ci napisała na oświadczeniu i fizyczne i przel to jesteś kryty albo nakaz podatkowy najlepiej my zawsze prosimy o nakazy nikt nie robi problemów a jak nie chce dać to wpisuje ile takich ile fizycznych jeśli wpisze poniżej 1 przeliczeniowego
ODPOWIEDZ