Najpierw trzeba uzupełnić słownik klasyfikacji dochodów i wydatków i gdy przez dodaj wyświetli się okno to tam można wpisać konto, kontrahent, klasyfikacja (dochodów lub wydatków), kwota po stronie Wn lub Ma.
Do "Miłka" - ja również mam klasyfikację w BO dla FA i ZA. Czy możesz podpowiedzieć czy robiłaś już przeksięgowanie na nową klasyfikację, bo BO trzeba wprowadzić ze starą klasyfikacją, potem przeksięgować na nową. Jakie zapisy zrobiłaś do takiego przeksięgowania na PK?
Ja wszystkie zmiany zrobiła w BO.
Najpierw wprowadziłam BO takie jak BZ. I zrobiłam wydruk.
Potem to co ma być z nowym rozdziałem "na minus" i "na plus" już w nowym rozdziale.
Oj nie powiem, narobiłam się.
Witam, ja jeszcze nie zrobiłam przeksięgowania na nowy dział 855-85502. Nie wiem czy można najpierw wprowadzić BO na stare rozdziały, potem wprowadzić jako drugi dokument w BO te przeksięgowania tj: po WN 221 852-85212-0980 z minusem i po WN 221 855-85502-0980 na plus (dotyczy FA), w GROSZKU trzeba podać przy BO rodzaj klasyfikacji: dochodów czy wydatków.
Późniejsze PK to raczej nie wchodzi w grę, bo co podać przy klasyfikacji: przypis z minusem, czy odpis? Kombinowałam PK na różne sposoby i potem jak robi się wydruk Stany klasyfikacji dochodów to wychodzą głupoty. Tak Samo na kontach dłużników 221
jak księgowanie przez PK to widać to po obrotach, a nie na BO. I jeszcze nie wiadomo jak brało by do sprawozdań budżetowych?
Proszę niech jeszcze się wypowiedzą mądre głowy bo ja pracuję od niedawna w budżecie.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za rozwinięcie tematu.