Przez przypadek dowiedziałem się o tym forum. mój tata ubiega się o wózek inwalidzki, mam wszystkie dokumenty tylko mam problemy z wyliczeniem dochodu. Utrzymujemy się z gospodarstwa rolnego. mieszkamy w trójkę. jak mam obliczyć dochód. w internecie znalazłem, że ha przeliczeniowy wynosi 208,83 zł wiec mam to pomnożyć przez ha i podzielić przez liczbę osób wspólnie mieszkających? i wtdy wyjdzie mi dochód miesięczny . nie rozumiem te 208,83 zł X liczba ha/ osoby i dzielimy przez 12 miesiecy to wtedy wyjdzie dochód miesięczny. i jeszce jedno mam pytanie. na fakturze napisane jest że zapłacono przelewem czy w takiej syt. muszę przedstawić dowód wpłaty czy wystarczy zapis na fakturze, ze zapłacono. proszę o pomoc
Przeciętny dochód z pracy w gospodarstwie rolnym z 1 ha przeliczeniowego wynosi od 23.09.2016 r - 1975,00 zł i to trzeba pomnożyć przez liczbę hektarów przeliczeniowych, podzielić przez 12 i podzielić przez liczbę osób w gospodarstwie.
Jeśli chodzi o fakturę, to proszę pytać w swoim PCPR. U nas nie musiałby Pan okazywać dowodu wpłaty. Wystarczy oświadczenie o przekazaniu dofinansowania na konto bankowe.