hmmm... spłaty.... podpowiedzcie Państwo - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 29 gru 2016, 15:28

mam dłużnika który dokonuje wpłat.
wpłaty zaliczam na najstarsze odsetki, a jak coś więcej zostaje to na odsetki i należność główną obecną.
i teraz jest taka sytuacja- spłacił wszystkie stare odsetki z kilku okresów zasiłkowych i to co zostało z ostatniej wpłaty zaliczyłam na odsetki i należność główną obecnie wypłacanego fa i z tego okresu facet wychodzi na czysto... i co teraz mam uchylić kobiecie bo obecny okres zasiłkowy już spłacił??????????

będę baedzo wdzięczna za pomoc i mam nadzieję że dobrze to opisałam
joaśka mgops2

Napisano: 30 gru 2016, 8:19

nie uchylasz nic wypłacacz dalej. Najwyzej wystap do komornika i zapytaj czy czasami egzekucja nie jest skuteczna - wtedy bedzie podstawa do uchylenia
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 kwie 2015, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 02 sty 2017, 11:08

A czemu na należność główną OBECNĄ? Chyba od najstarszej trzeba (?)
nowwa

Napisano: 02 sty 2017, 13:38

na najstarsze odsetki a jak coś zostaje to na obecne odsetki i należność główną.
czemu tak? bo tak mi przekazał chłopak po którym przejęłam fundusz.... czy robię źle...?
joaśka mgops2

Napisano: 02 sty 2017, 15:10

ja zawsze "od dołu", na najstarsze zaległości, należność główną też od najstarszej. JAK ROBIĄ TO INNI?
nowwa

Napisano: 02 sty 2017, 15:17

Ja rozliczam najpierw wszystkie odsetki później NG od najstarszych zaległości. Jeżeli jest już na bieżąco to ewentualne nadwyżki odsyłam do komornika, on decyduje czy np nie wysłać do wierzycielki tytułem spłat zaległych alimentów. Póki nie mam zaświadczenia od komornika, że egzekucja jest w pełni skuteczna (spłacone wszystkie długi wobec wszystkich), to wypłacam dalej.
tili

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x