I co ja mam z tym zrobić? Koordynacja - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 17 cze 2016, 12:03

Pomocy potrzebuję. Wniosek wysłany do marszałka w październiku w 2014 r. z pismem czy zachodzi koordynacja. Teraz otrzymałam pismo z Centrum Polityki Społecznej z taką informacją " nie jest możliwe ustalenie, czy i w jakim okresie w sprawie Pani X mają zastosowania przepisy o koordynacji systemów zabezpieczenia społecznego. W związku z powyższym Marszałek nie jest organem właściwym do rozpatrzenia ww. wniosku". I teraz nie wiem co ja mam dalej. Przyznać zasiłek rodzinny?
czarymary

Napisano: 17 cze 2016, 12:06

ja też tak miałam dochodowo się łapali /pan miał firmę i dochód na oświadczenie hehehe/ i przyznałam a potem będą oddawać bo i tak mają się starć o rodzinne, powiedziałam że 900 zł do zwrotu będzie to sie zaczął śmiać
osa

Napisano: 20 cze 2016, 13:35

no i co mam dalej robić
czarymary

Napisano: 21 cze 2016, 7:59

podnoszę
czarymary

Napisano: 21 cze 2016, 8:04

odpisać do marszałka, że zgodnie z ustawą ma ustalić czy "zachodzi / nie zachodzi" koordynacja a nie "nie może ustalić"
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 21 cze 2016, 8:58

Jeżeli strona nie przedstawiła stosownych dokumentów to Wezwać stronę do wyjaśnienia, i żeby przedstawiła umowę o pracę, lub inni dokument potwierdzający że odprowadza podatki za granicą. Bo duże jest prawdopodobieństwo że nie mogą ustalić Pracodawcy zagranicznego.
karina82

Napisano: 21 cze 2016, 9:12

strona dokumenty przedstawiła. Podała adres pracodawcy. Dokumenty są w porządku.
czarymary

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x