i znów małe zaćmienie

Wybrane tematy:
Potrzebna pomoc PCBiznes Prestiż w module Kadry i Płace. Jak cofnąć kontynuacje harmonogramu postanowienie sądu na umieszczenie w dps wyszukanie odwołań od decyzji
~aj

i znów małe zaćmienie

Post autor: ~aj »

co musi miec w ustawieniach zaznaczony asystent rodziny, zeby mógł sobie samodzielnie (bez pomocy osoby posiadajacej role administratora) przypisywac rodziny z pomocy społecznej do wsparcia rodziny??
~Tomek

Re: i znów małe zaćmienie

Post autor: ~Tomek »

uprawnienie do czynności ogólnych - na oknie danych użytkownika/pracownika, nazwa czynności \"przypisywanie rodzin do swojej komórki jako kolejnej\".
~Tomek

~aj

to juz widziałam :) ale nie czytałam szcególowo... :)
i czy ma byc tam zaznaczone niebieskim ptaszkiem na białym tle?? i co z reszta zaznaczen w okienkach ??
~Tomek

Tak, na białym.
~aj

no i nie widze jak jestem zalogowana we wsparciu rodziny opcji \"przypisz rodzine do swojej komórki organizacyjnej i wyswietla sie opcja jedynie wsparcie rodziny a nie ma pomoc społeczna :(
~Tomek

A masz dostęp do aplikacji \"pomoc społeczna\"?
~aj

nie ;) ale czy koniecznie musze miec zeby dodac tylko rodziny??
~Tomek

No tak. Do przeglądu przynajemniej, bo musisz jakoś wskazać te rodziny, które są w pomocy społecznej.

Napiszę Ci całość jak się to robi:

1. logujesz się do aplikacji, do której mamy przypisać rodzinę tj. \"wsparcie rodziny\"
2. wchodzisz na na listę rodzin - widzisz tylko rodziny objęte obsługą w tej aplikacji, czyli we wsparciu
3. wybierasz z menu \"Komórki organizacyjne\" pozycję \"pomoc społeczna\" - DLATEGO MUSISZ mieć dostęp do aplikacji \"pomoc społeczna\"
4. znajdujesz rodzinę zarejestrowaną w pomocy społecznej, którą masz objąć obsługą we wsparciu
5. wybierasz z menu \"Komórki organizacyjne\" pozycję \"Przypisz rodzinę do swojej komórki, jako kolejnej\".
6. Pomost poprosi o podanie daty, należy podać datę nie późniejszą od daty pierwszego wniosku tej rodziny, jaki mamy zarejestrować we wsparciu.
7. przestawiasz menu \"Komórki organizacyjne\" z powrotem na \"wsparcie rodziny\", przeniesiona rodzina powinna być już widoczna

po wykonaniu tej czynności, rodzina pozostaje jedna, ale jest w obu aplikacjach, tj. w pomocy społecznej i we wsparciu rodziny. W każdej z nich ma niezależne od siebie teczki i dokumenty (wnioski, decyzje i inne) oraz może mieć różnych pracowników prowadzących.
~aj

tak... to wiem :) jak przypisac rodzine tylko myslalam, ze obejdzie sie bez dostepu do ps... mylilam sie :(
dziaaaa za wbicie do glowy ze inaczej sie nie da ;)
ale i jeszcze jedno... cos kliknełam... ups... i przy jednej rodzinie wpisanej juz do wsparcia... wyskakuje mi komunikat, ze zakonczono z nia prace... a ja chce dalej z nia i na niej pracowac bo dopiero zaczynam... jak ja przywrócic z data ale nie dzisiejsza a wsteczna
ODPOWIEDZ