ILE DNI NA ROZPATRZENIE WNIOSKU!!! PILNE - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 27 lis 2013, 15:10

Witam mam problem z rozpatrzeniem wniosku. Pani złożyła go 14.11.2013r. bez wymaganych dokumentów. Obiecała że dostarczy wymagany dokument jednak do dnia dzisiejszego tego nie zrobiła. Moje pytanie ile mam dni na rozpatrzenie i czy już powinnam pisać wezwanie do uzupełnienia wniosku z rygorem o pozostawieniu bez rozpatrzenia.
PROSZĘ O PODPOWIEDZI!!! Pani jest bardzo roszczeniowa i świadoma iż od tego dokumentu zależy czy będą się łapać na rodzinne.
~~Patrycja~

Napisano: 27 lis 2013, 15:12

Jeżeli jest to wniosek na rodzinne to masz czas na decyzje i wypłatę do końca grudnia.
Jak chcesz to możesz już napisać wezwanie do uzupełnienia.
~Ilona

Napisano: 27 lis 2013, 15:12

do końca grudnia, ale w przypadku roszczeniowych zrób wezwanie od razu
~Elmer

Napisano: 27 lis 2013, 15:15

a jeżeli dokumenty po otrzymaniu wezwania dostarczy w grudniu, to przyznać od ........
~x@x

Napisano: 27 lis 2013, 15:17

zmieści się w wyznaczonym terminie - od listopada
~Ilona

Napisano: 27 lis 2013, 15:22

Dzięki za szybki odzew :-))) A czy wymagacie dokumentu potwierdzającego wysokość otrzymanego stypendium ze studiów. Osoba wpisała córkę 24 lala w skład rodziny która z kolei wpisała z oświadczenie o nieopodatkowanych stypendium w kwocie...
~~Patrycja~

Napisano: 27 lis 2013, 15:25

Jeżeli ktoś ma dołącza.
Ale jeżeli nic nie posiada nie jest to powód do wezwania o uzupełnienie (jest to oświadczenie i tyle oświadcza)
~Ilona

Napisano: 27 lis 2013, 15:32

Tak rozumiem ale to nie jedyny dokument jaki ma dostarczyć! tego tak aż się nie czepiałam bo przecież składa oświadczenie pod odpowiedzialnością..., chciałam się zapytać jak inni postępują z tymi nieopodatkowanymi? Biorą potwierdzenia tych wykazanych dochodów czy nie?
~~Patrycja~

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x