ILE MAMY CZEKAĆ NA TO BECIKOWE!!!!???? - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 29 sty 2009, 11:17

Niestety w przekazywanych wnioskach brakuje dokumentów potwierdzających sytuację zawodową za granicą i w związku z tym trzeba to potwierdzać z urzędu w instytucjach zagranicznych a to niestety trwa, instytucje udzielają odpowiedzi dopiero po dokonaniu dokładnych ustaleń. OPS -y doskonale o tym wiedzą, więc nie jest miłe takie napadanie na rops-y.
~rops

Napisano: 29 sty 2009, 19:26

na zwykłe zapytanie o element koordynacji nigdy nie czkam krócej niz 3 miesiące jak wysyłam komplet dokumentów
~Agata

Napisano: 30 sty 2009, 10:15

Z tego co mi wiadomo , dlatego koordynację ustala rops bo robi to we współpracy z odpowiednikami za granicą . Czasami ten drugi małżonek za granicą nie chce współpracować i trudno coś ustalić. Z tego co mam przekazywano na szkoleniu same dokumenty jakie są w polskich wnioskach nie wystarczą , żeby ustalić czy przysługuje rodzinne w innym kraju. Więc chyba nie ma co na siebie nawzajem wbijać, bo wszyscy mamy ciężko.
~aga

Napisano: 13 lut 2009, 16:53

Wniosek o becik wysłałam do ROPS- zmieniła się ustawa- dzwonię i pytam co z tą sprawą, po co będzie Wam tam leżeć skoro nie podlega koordynacji? Rops przesłał ze względu na właściwość do mnie i koniec kłopotu.
~Ewelina

Napisano: 23 lut 2009, 21:53

już 6 miesiac czekam na pieniądze z mops-u,czy to możliwe ze to tak długo trwa???
~kasia

Napisano: 04 mar 2009, 9:54

reczej nie możliwe- może zpomnieli o twoim wniosku hehe
~hej

Napisano: 04 mar 2009, 9:54

reczej nie możliwe- może zpomnieli o twoim wniosku hehe
~hej

Napisano: 06 mar 2009, 16:54

ALBO PRZYPADKIEM DO NISZCZARKI WRZUCILI ALE DŻEZZZ.
~MASEŁKO

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x