Do makabrycznej zbrodni doszło w niemieckim mieście Kronshagen koło Kilonii. 41-letni imigrant z jednego z krajów afrykańskich podbiegł do 38-letniej kobiety, polał ją benzyną i podpalił. Płonąca kobieta szła po chodniku i wzywała pomocy, zanim nie upadła na ziemię.
„Ona była od stóp do głów w płomieniach” – opowiada jeden ze świadków. „Widziałam kobietę w płomieniach, która krzyczała, krzyczała, krzyczała. Ta chwila trwała niczym wieczność. Jej krzyk pozostanie mi w uszach do końca życia” – mówi inna zaszokowana starsza kobieta Angela Hauschild, która próbowała ratować podpaloną.Również inni ludzie rzucili się gasić ofiarę kurtkami i kocami. Jednak kiedy tylko ogień udało się zdusić, psychopata podpalił kobietę po raz kolejny. W końcu ktoś przybiegł z gaśnicą i stłumił płomienie. Ale było już za późno. Lekarz pogotowia mówi, że ciało było tak spalone, iż początkowo nie można nawet było ustalić płci ofiary.„Moje dzieci. Co się stanie z moimi dziećmi” – to były ostatnie słowa, które wyszlochała niesiona do karetki kobieta zanim zmarła. Osierociła ich dwoje – w wieku 3 i 7 lat. Na razie trafiły do rodziny zastępczej. Policja zatrzymała zabójcę. Na razie nie wiadomo jakie były jego motywy. Bada go psychiatra.
Imigrant spalił żywcem kobietę na ulicy
Oprócz Imigrant spalił żywcem kobietę na ulicy - HYdE PaRK przeczytaj również:
Prośba o pomoc młodej osobie!
Nie do wiary
Nie lękajmy się
Kłamstwo kłamstwem pogania
Ogromne zainteresowanie debatą
Jak Bolek obalał komunę
Film dokumentalny
Chaos kolońskiego Sylwestra: wyciekło policyjne wideo
Czyżby schizofrenia była zaraźliwa
Schizofrenia na Czerskiej