Podepnę się pod temat ze swoim pytaniem - czy koniecznie musi być za potwierdzeniem odbioru czy wystarczy polecony? Po wyliczeniu kasy na utrzymanie wyszło mi, że nadal nie starcza nawet na 1 etat, żenada...
a ja podepnę się jeszcze z jednym pytankiem? jaki znak nadajecie pismom kierowanym do dłużników i organów włąsciwych dłużnika? chciałabym móc je jakoś odróżniać od innej korespondencji z funduszu.
a jeśli chodzi o twoje pytanie Marku to ja zawsze wysyłam taką korespondencje za potwierdzeniem, bo będą ci potem wmawiać ze nie dostali żadnego pisma... a swoją drogą to niedługo my nie dostaniemy wypłaty bo całe 3% pójdzie na usługi pocztowe;///
………………., dnia 12-11-2008r.
Pan ………………..
………………………..
………………………
INFORMACJA
Działając na podstawie art. 12 ust. 2, w związku z art. 27 ust.7 pkt. 3 ustawy z dnia 7 września 2007r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów ( Dz. U. Nr 192, poz. 1378 z póź. zm.) oraz z upoważnienia ………………… z dnia ……………….. 2008r. do prowadzenia postępowania w sprawie świadczeń alimentacyjnych a także do wydawania w tych sprawach decyzji administracyjnych- Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej- Dział Świadczeń Rodzinnych w ……………… informuje, że wysokość zobowiązań Pana wobec Skarbu Państwa z tytułu:
1. wypłaconych zaliczek alimentacyjnych dla osoby uprawnionej:
- ……………, w wys. ……………. zł. miesięcznie
- ……………….., w wys. ………………zł. miesięcznie
na podstawie ustawy z dnia 22 kwietnia 2005 roku o postępowaniu wobec dłużników alimentacyjnych wynosi …………………zł.
2. wypłaconych na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 1974 roku o Funduszu Alimentacyjnym ( Dz. U. z 1991r. Nr 45, poz. 200 z póź, zm. ) świadczenia z funduszu alimentacyjnego wynosi …………………..zł.
Zgodnie z art. 22 ust. 1 organ właściwy dłużnika i organ właściwy wierzyciela mogą gromadzić i przetwarzać, w zakresie określonym w ustawie, dane osobowe osób, o których mowa w art. 15 ust. 1, członków ich rodzin oraz dłużników alimentacyjnych i członków ich rodzin.