Ja właśnie mam taką sytuację, z tym że Pani nic nie mi nie spłaca odkąd wydałam decyzję. Dzisiaj poszło wezwanie do zapłaty i w ostatnim zdaniu napisałam, że jeśli w ciągu 7 dni nie będzie wpłacone to będzie potrącane z bieżących wypłat
Potrącanie to obowiązek, a nie wybór. Jeśli decyzja stała się ostateczna, a strona nie dokonała zwrotu - z automatu powinniśmy potrącać z bieżących świadczeń.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne. Albert Camus
wyjaśnię tylko, że np. decyzja żądająca zwrotu była w np.2018r. zrobiona ale nie była zrobiona z potrąceń bo nie było z czego potrącać a z nowych informacji są przyznania i jak w systemie mam zrobić, np. z informacji żądanie zwrotu, czy decyzję z decyzji, czy ktoś może robił cos takiego?
szukasz decyzji ZZ - decyzja z decyzji- data od początku- należności- modyfikuj- zwrot w formie spłaty dajesz kwotę 0 zł - zwrot w formie potrącenia wpisujesz kwotę - potrącenie z decyzji nr , wybierasz decyzję - następnie wybierasz zakładkę odsetki od należności i tak samo modyfikujesz - akceptuj i zatwierdź.