ale jak nieaktualna? zmienilo sie rozp? zgodnie z par 7 rozp Mf z maja 201 4 przeciez sie wysyla?
ja pytam tylko czy do tej informacji dopisujecie to ze należnoscie te nie podlegaja przedawnieniu
"Informacja do tytułu wykonawczego znak: FA.TW.534.1.2015 z dnia 05.02.2015 r. dot. dłużnika alimentacyjnego: ............... za okres świadczeniowy 2013/2014.
Zgodnie z § 7 ust. 1 Rozporządzenia Ministra Finansów z 20 maja 2014 r. w sprawie trybu postępowania wierzycieli należności pieniężnych przy podejmowaniu czynności zmierzających do zastosowania środków egzekucyjnych (Dz. U. 2014 r. Poz. 656) informuję, że:
• właściwość miejscową organu egzekucyjnego ustalono według miejsca zamieszkania zobowiązanego,
• nie są znane wierzycielowi składniki majątkowe zobowiązanego, w tym znajdujące się na terytorium państwa członkowskiego lub państwa trzeciego,
• nie wysłano przez centralne biuro łącznikowe wniosku o udzielenie informacji lub powiadomienie, o którym mowa w ustawie z dnia 11 października 2013 r. o wzajemnej pomocy przy dochodzenia podatków, należności celnych i innych należności pieniężnych (Dz. U. 2013 Poz. 1289), do państwa członkowskiego lub trzeciego oraz numerów wniosków organu wnioskującego i organu współpracującego zawartych w numerze referencyjnym tego wniosku o udzielenie informacji lub powiadomienie,
• nie była wcześniej prowadzona egzekucja administracyjna względem należności określonej w tytule wykonawczym."
i zastanawiam sie czy dopisac to co wyżej napisałam...? Czy ktos ma podobnie?
ja mam zamiar (bo dopiero zaczynam robic TW) wysłac TW, odpis i informacje - tak słyszałam. Z czego odpis jest dla dłuznika ? Też sie własnie zastanawiam, fajnie by było gdyby ktos doradził.
majka131 pisze:ja mam zamiar (bo dopiero zaczynam robic TW) wysłac TW, odpis i informacje - tak słyszałam. Z czego odpis jest dla dłuznika ? Też sie własnie zastanawiam, fajnie by było gdyby ktos doradził.
Tw + odpis tytułu + info do US
u mnie wyglada ono tak :
Urząd Skarbowy w............
Na podstawie 7 ust. 1 pkt. 1-4 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 maja 2014 r. w sprawie trybu postępowania wierzycieli należności pieniężnych przy podejmowaniu czynności zmierzających do zastosowania środków egzekucyjnych (Dz. U. z 2014 r., poz. 656) Ośrodek Pomocy Społecznej w ......... w załączeniu przesyła tytuły wykonawcze znak :
TW......... z dnia............ na kwotę 9080 zł, 00 gr - zwrot wypłaconych świadczeń alimentacyjnych za okres od 2013-10-01 do 2014-09-30
w celu wszczęcia egzekucji administracyjnej przeciwko zobowiązanemu:
- wierzyciel nie dysponuje wiedzą o składnikach majątkowych zobowiązanego,
- właściwość miejscową organu egzekucyjnego ustalono na podstawie adresu zamieszkania zobowiązanego,
- na należności wymienione w w/w tytułach wykonawczych nie była prowadzona wcześniej egzekucja administracyjna.
Burmistrz............przekazał do realizacji zadania wynikające z ustawy z dnia 7 września 2007 r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (tekst jednolity Dz. U. z 2012 r., poz. 1228 z późn. zm.), w związku z powyższym wszelką korespondencję dotyczącą postępowania egzekucyjnego prosimy kierować do podmiotu realizującego, tj.
Ośrodek Pomocy Społecznej w .........
..............
Otrzymują
adresat
a/a
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim