w związku z informacją z cas w sprawie sprawozdań rzeczowo-finansowych z realizacji świadczeń rodzinnych za I, II i III kwartał 2016 roku o treści : " analiza sprawozdań rzecz- finans. z realizacji świadczeń rodzinnych wskazuje na znaczną skalę błędów polegających na nieprawidłowym uzupełnieniu wierszy 4.3 i 4.4 w części A.1 . W znacznej części gmin wartości z wiersza 4.3 powinny znajdować się w wierszu 4.4 i odwrotnie. W celu określenia zgodnej z prawdą liczby świadczeń i wydatków, proszę o ponowne zweryfikowanie danych w omawianej części sprawozdania za I, II i III kwartał. W przypadku stwierdzenia nieprawidłowości przekazanych danych należy skontaktować się z urzędem wojewódzkim w celu cofnięcia sprawozdania. Proszę o zweryfikowanie sprawozdań do końca października br.""
Ja również wysłałam sprawozdanie za III kwartał z miękkimi walidacjami . Jedną z nich była własnie zamieniona rubryka w części A.1 4.3 z częścią 4.4 czyli zasiłki pielęgnacyjne dla osób powyżej 75 roku życia zostały wygenerowane w części 4.3 i odwrotnie. Czy mam teraz prosić urząd wojewódzki o cofnięcie sprawozdania i samodzielnie mam powpisywać te kwoty z ruryk 4.3 i 4.4 odwrotnie ? jak postąpić proszę o szeroki odzew !