informacja z naruszeniem prawa proszę o pomoc

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
amigooo
Referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

informacja z naruszeniem prawa proszę o pomoc

Post autor: amigooo »

Witam, Pani złożyła powtórnie wniosek o 500+ (myślała, że poprzednie świadczenie do końca września). Na wniosku podano że ojciec za granicą. Sprawdziłem poprzedni wniosek i tam również podano że jest za granica. Problem jest w tym iż ja nie zauważyłem tego i przyznałem jej świadczenie która ona już rok czasu pobiera. Co mam w takim przypadku zrobić? Proszę bardzo o pomoc?
marzenasaw
Referent
Kontakt:

Re: informacja z naruszeniem prawa proszę o pomoc

Post autor: marzenasaw »

Przesłać do uw w celu ustalenia koordynacji
marzenasaw
Referent
Kontakt:

Post autor: marzenasaw »

Przesłać do uw w celu ustalenia koordynacji
amigooo
Referent
Kontakt:

marzenasaw pisze: 05 sie 2020, 14:17 Przesłać do uw w celu ustalenia koordynacji
A czy wypłacać nadal świadczenie, bo teoretycznie bez podstawy prawnej wypłacam. Drugie pytanie co z tym powielonym wnioskiem, czy mam umorzyć postępowanie czy również wysłać do wojewody?
bubek
Podinspektor
Zajmuję się: koordynacja
Kontakt:

Post autor: bubek »

Wyślij lepiej dwa z dokładnym opisem sytuacji. Wstrzymaj lepiej na wniosek strony. Ogólnie wszystko zależy od tego, czy Pani w PL pracuje - jak nie, to pierwszeństwo tam, a w PL nienależne - przez kogo? W tym przypadku możesz być w nieciekawej sytuacji. Jak pracuje w PL w całym okresie to był się nie martwił.
https://www.kasarodziny.pl/
amigooo
Referent
Kontakt:

bubek pisze: 06 sie 2020, 17:40 Wyślij lepiej dwa z dokładnym opisem sytuacji. Wstrzymaj lepiej na wniosek strony. Ogólnie wszystko zależy od tego, czy Pani w PL pracuje - jak nie, to pierwszeństwo tam, a w PL nienależne - przez kogo? W tym przypadku możesz być w nieciekawej sytuacji. Jak pracuje w PL w całym okresie to był się nie martwił.
Z tego co już się dowiadywałem to wnioskodawca pracuję w Polsce od 2017 r. bez przerw. Bardzo dziękuje za pomoc, trochę mnie uspokoiłaś.
ODPOWIEDZ