intercyza - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 20 cze 2016, 10:17

mam panią, która bierze rodzinne i fundusz, była rozwódką, teraz od maja jest mężatką. Ale z nowym mężem przed ślubem podpisali intercyzę.

[ani twierdzi, że maż to ma mnie nie interesowac , jego dochody i miejsce pobytu. ogólnie o meża mam jej nie pytac, mieliście takie sytuacje.
aw1

Napisano: 20 cze 2016, 10:25

intercyza reguluje tylko wzajemne stosunki majątkowe pomiędzy małzonkami, dla SR nie ma znaczenia bo nas interesuje po prostu dochód członków rodziny
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 20 cze 2016, 10:26

Mieliśmy, ale intercyza nie oznacza, że nie bierzemy dochodów męża.

"Warto w tym miejscu podkreślić, że ustanowienie rozdzielności majątkowej nie wyłącza stosowania przepisów regulujących małżeńskie stosunki majątkowe wynikające z przepisów ogólnych. Nawet w przypadku podpisania intercyzy, małżonkowie mają obowiązek zaspokajać potrzeby rodziny – każdy na miarę swoich potrzeb i sił. Są także współodpowiedzialni za należności zaciągnięte przez jednego z nich w sprawach dotyczących zaspokajania potrzeb rodziny, jak np. opłaty związane z najmem wspólnego mieszkania."

https://nf.pl/przedsiebiorca/wszystko-co ... ,49346,240
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x