Inwestowanie środków z 500+
Inwestowanie środków z 500+
Jestem w takiej komfortowej sytuacji, że nie będę przeznaczała 1000 zł które otrzymam na dzieci miesięcznie na konsumpcję. Chciałabym zainwestować to na przyszłość, aby budować im jakiś kapitał. Pytanie gdzie? Bo lokaty są obecnie nieznośnie nisko oprocentowane.
Re: Inwestowanie środków z 500+
Ładuj w skarpetę bo nie wiadomo ile lat będziesz brała te 500
- ludek
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
kupuj złoto bo idzie w górę
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
Kodeks Hammurabiego
A z tym złotem, to całkiem dobry pomysł. Jest taki ekscentryczny rosyjski milioner German Sterligow który mówi wprost, że on nie wierzy w pieniądz papierowy. Jedynie złoto się liczy - i ma w tym sporo racji. Można to zakopać, schować - a po wydobyciu, nadal będzie to miało swoją wartość.ludek pisze:kupuj złoto bo idzie w górę
Przy czym jak kupować złoto, to nie w postaci biżuteri, tylko sztabek lub monter kolekcjonerskich - czyli coś takiego, jak to tutaj https://www.coinart.pl/
Oczywiscie, ze warto zainwestowac w zloto. To bardziej pewnie niz jakies papierki, ktore caly czas traca na wartosci. Osobiscie zastanawiam sie czy nie nabyc monet kolekcjonerskich takich jak tutaj https://inwestycje.mennica.com.pl/produk ... ety-zlote/ . Jak myslicie, da rade na tym troche zarobic biorac pod uwage inwestycje dlugoterminowa?
Dzieki za pomoc.
Dzieki za pomoc.
- heiland
- Administrator
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
- Kontakt:
Eeeee tam, mi jak byłem na studiach dawno, dawno temu wykładowca powiedział na wykładach oczywiście, że wszystkiego jest pod dostatkiem a jedyne co ma ograniczony zasób to ziemia.
Dlatego najlepiej inwestować w ziemię (nieruchomości).
Dlatego najlepiej inwestować w ziemię (nieruchomości).

- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
tylko przy obecnych przepisach to może i ziemię kupisz, ale sprzedać ciężko (zezwolenia musisz mieć)
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
- heiland
- Administrator
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
- Kontakt:
Elmer przepisy miały się zmieniać z początkiem obecnego roku a teraz przeniesiono ten termin na maj obecnego roku.
Powyższe spowodowało nie tyle problem ze sprzedażą a powstał ogromy problem z zakupem otóż z mojego punktu regionu jak to można określić bardzo rolniczego i wsiowego
przez miesiąc kolega nie może kupić 1 ha przel. lub więcej ziemi.
A sama cena też poszła w górę. Braki ofert sprzedaży wydaje mi się, że wynikają z tego, że ludzie w ubiegłym roku w pośpiechu po dokonywali zakupów w obawie przed nowym rokiem.
No i taki to klops się zrobił...
Powyższe spowodowało nie tyle problem ze sprzedażą a powstał ogromy problem z zakupem otóż z mojego punktu regionu jak to można określić bardzo rolniczego i wsiowego

A sama cena też poszła w górę. Braki ofert sprzedaży wydaje mi się, że wynikają z tego, że ludzie w ubiegłym roku w pośpiechu po dokonywali zakupów w obawie przed nowym rokiem.
No i taki to klops się zrobił...
- ludek
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
W takie świecidełka nie warto - zamiast za złoto płacisz za ozdoby. Sztabki lub monety bulionowe (bielik, krugerandy itp.) a jesli już to stare złote monety (marki, ruble itp.)Fran10 pisze:Oczywiscie, ze warto zainwestowac w zloto. To bardziej pewnie niz jakies papierki, ktore caly czas traca na wartosci. Osobiscie zastanawiam sie czy nie nabyc monet kolekcjonerskich takich jak tutaj https://inwestycje.mennica.com.pl/produk ... ety-zlote/ . Jak myslicie, da rade na tym troche zarobic biorac pod uwage inwestycje dlugoterminowa?
Dzieki za pomoc.
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
Kodeks Hammurabiego
Oprócz Inwestowanie środków z 500+ - HYdE PaRK przeczytaj również:
Polecamy świetny tekst Tomasza Wróblewskiego
do redakcji OPS
Sia!
Multikulti chodzi po dworcach w Berlinie i podpala kobietom
CAS a nie ban
Problem z windykatorem
Tego jeszcze nie było! Leszek Żebrowski w TVP!
Zdradza mnie mowa ciała
19-letni uchodźca zgwałcił w Szwajcarii...krowę.
Co za tępota
Schetyna przemocowiec
Wałęsy: Wygrywałem w totka zawsze, gdy potrzebowałem
Belgia Guja warta
Komunikat Ministerstwa Prawdy nr 534: Opozycja totalna
obrończyni ojca swego
NIK o stadninach koni - 2014 rok