jak kierujecie wniosek do wywiadu na ZDO - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 22 gru 2014, 8:34

czesc
troche sie zakrecilam pracuje na SR ale podlegam pod kierow. GOPS i tu tez siedze , pisze pismo o aktualizacje wywiadów czy mam ja kierowac na kierownika czy mohe skoro to nasza wew. korespond. odrazu na pracowników ???

uprzednio pisałam

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w ................
Pracownicy socjalni

Na postawie na podstawie art. 7 ustawy z dnia 4 kwietnia 2014 r. o ustaleniu i wypłacie zasiłków dla opiekunów (Dz. U. z 2014 r., poz. 567)zwracam się z prośbą o przeprowadzenie rodzinnego wywiadu środowiskowego na zasadach określonych w przepisach o pomocy społecznej w miejscu sprawowania opieki nad Panią ........ PESEL :................ zam. ..................2 , ..................... , w celu potwierdzenia faktu sprawowania opieki przez osobę ubiegającą się o zasiłek dla opiekuna Pana ................ zamieszkałego .................... ,..................i PESEL:............
gopsmaryska

Napisano: 22 gru 2014, 9:48

e ja to mówie Grazia Ania kasia Dorotka zrób mi wywiad i dziewczynki robią nie bawie sie w żadne wnioski
Gość

Napisano: 22 gru 2014, 9:51

ja piszę pismo do kierownika
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 22 gru 2014, 11:49

ewalu
ale podlegasz pod kierownika ? czy pod wójta ?

bo ja własnie pod kierownika i w sumie to on jest zup. wojta organem własicywm a w ustawie zapis ze organ kieruje do kierownika GOPS wniosek ....

czyli tak naprawde kieruje wniosek sam do siebie i wczesniej zrobiłam ze bezprosrednio do pracownik socjalnych kierowałam pismo i było wew. wiec mogłam sama podpisywac
a teraz juz nie wiem czy postapiłam dobrze
czy skerowac do szefowej i niech ona tym dalej rozporzadza
gopsmaryska

Napisano: 22 gru 2014, 12:27

tak, podlegam pod kierownika
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 23 gru 2014, 8:26

gopsmaryska pisze:czyli tak naprawde kieruje wniosek sam do siebie
No nie do końca. Mimo, że to ta sama osoba, to są dwa różne organy ;) Raz występuje jako wójt (świadczenia rodzinne), drugi raz jako kierownik OPS (pomoc społeczna).
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 23 gru 2014, 9:58

art. 23 ust. 4e: Ustalając prawo do specjalnego zasiłku opiekuńczego, organ właściwy zwraca się do kierownika ośrodka pomocy społecznej o przeprowadzenie rodzinnego wywiadu środowiskowego, o którym mowa w ustawie z dnia 12 marca 2004 r. o pomocy społecznej, w celu weryfikacji okoliczności dotyczących spełniania warunków, o których mowa w art. 16a.
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 23 gru 2014, 11:47

ewalu pisze:organ właściwy zwraca się do kierownika ośrodka pomocy społecznej
No tak - czyli wójt do kierownika, bo organem właściwym do realizacji SR nie jest ops tylko wójt, a upoważnienia można udzielić osobie, a nie innej JST ;). Jeśli to jedna osoba jest kierownikiem ops i ma upoważnienie do działania jako wójt przy sprawach o SR, to w teorii sama do siebie pisze pismo ;) Wychodzi przy takich sprawach to, że nie jesteśmy (ŚR) mopsem, tylko wójtem, burmistrzem itd. O czym z reguły się nie pamięta, jako, że SR są w strukturze organizacyjnej OPSu ;)
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 23 gru 2014, 12:10

a u nas przy pismach o wywiady do fa i śr. piszemy :
Pracownik socjalny w/m
........
.......
......