jak liczyc czynsz w spóldzielni? - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 20 sie 2020, 13:08

Witam
Proszę niech ktoś wytłumaczy mi bo już sie pogubiłam. Przychodzi klient z umową najmu, a w niej czynsz 1600 zł, wniosek wypełnia spółdzielnia mieszkaniowa bo jest zarządcą i wpisuje koszty remontu i eksploatacji 130 zł razem bo małe mieszkanie do tego woda i centralne ogrzewanie i śmieci, razem 290 zł. Moje pytanie brzmi: co ja mam liczyć bo moja poprzedniczka liczyła tylko to co pisze spółdzielnia, jak ja mam ludziom tłumaczyć, że czynszu z umowy najmu nie liczymy..... proszę o pomoc
Cytrynka
Stażysta
Od: 05 gru 2018, 10:50
Zajmuję się: DM/KDR/ZP

Napisano: 20 sie 2020, 14:13

Ja liczyłam tak, że ów czynsz (a tak naprawdę odstępne) + remonty + eksploatacja, etc porównywałam do wysokości stawki gminnej i czasem się zdarzyło, że to odstępne w niewielkiej części doliczałam, no ale tragedii nie było, skoro stawka gminna czynszu nie została w obliczeniach przekroczona. A to, że ktoś sobie myśli, że jak płaci 2000 zł za mieszkanie i dostanie połowę tego albo więcej w formie dodatku mieszkaniowego to cóż... Zresztą do niezłych przekrętów by dochodziło, gdybyśmy brali całość odstępnego do wydatków.
Krwawa
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 14:46
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x