jak liczyć dodatek rrs - Dec zł za zł, następnie uchylenie i znowu dec zł za zł - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]

Napisano: dzisiaj, 11:36

Dzień dobry,
wnioskodawczyni w listopadzie został przyznany zasiłek rodzinny wraz z dodatkami (w tym dodatek z tytułu rozpoczęcia roku szkolnego). Był przekroczony dochód na osobę i zastosowaliśmy system złotówka za złotówkę.
Następnie, z powodu uzyskania dochodu przez świadczeniobiorcę, decyzja ta została w styczniu uchylona.
Ta sama osoba złożyła w marcu nowy wniosek o ZR z dodatkami bo utraciła tamten dochód. Tym razem również wyjdzie złotówka za złotówkę, ale Signity nie pociąga mi do wypłaty dodatku z tytułu rozpoczęcia roku szkolnego. Chcę go dodać "ręcznie", ale nie wiem jaką kwotę dodatku powinnam wpisać? 100 zł (i program sam rozbije na miesiące)? czy kwotę pomniejszoną o już wypłacony w listopadzie i grudniu dodatek (2 x 8,02 zł)?
Bardzo proszę o rozwianie wątpliwości, bo znalazłam wiele wątków o przeliczaniu z pełnej kwoty na zł/zł lub na odwrót, ale nie znalazłam odpowiedzi co w sytuacji gdy jest zł/zł, uchylenie i następnie znowu zł/zł :)
pauwojadm
Praktykant
Od: dzisiaj, 11:11
Zajmuję się: SR/ ZP

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x