jak ma wyglądać projekt - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 22 kwie 2022, 9:26

Powiedzcie mi bo już nie wiem co myśleć, mamy projekt unijny z wkładem własnym, założyliśmy do niego oddzielny rachunek bankowy z którego płacimy za FV, wynagrodzenia itd.
Czy do kosztów pośrednich zakładamy oddzielny rachunek który będziemy zasilać z konta projektu????? Czy na WB z rachunku projektu nie może być kosztów pośrednich, bezpośrednich i wkładu własnego jeśli dotyczą tego projektu?
monia77
Podinspektor
Od: 31 mar 2017, 9:14
Zajmuję się: Główny księgowy GOPS

Napisano: 22 kwie 2022, 11:48

My koszty pośrednie ponosimy z bieżącego rachunku i jednocześnie robimy przelew na tę kwotę z konta projektu na konto bieżące
Ula G
Stażysta
Od: 26 maja 2021, 9:08
Zajmuję się: Księgowa

Napisano: 25 kwie 2022, 20:23

My natomiast wszystko co dotyczy projektu - koszty pośrednie i bezpośrednie - płacimy z rachunku projektu. Mamy na tym rachunku środki dotacji przekazane przez gminę (OPS jest realizatorem projektu, a gmina jest stroną umowy o dofinansowanie) i środki własne też (bo gmina nam przelewa, szczególnie gdy brakuje z dotacji).
Paulinka z GOPSu
Starszy referent
Od: 24 paź 2017, 14:38
Zajmuję się: Księgowość

Napisano: 26 kwie 2022, 8:34

W innych projektach tez mieliśmy wszystko płacone z rachunku projektu a teraz pani z wup mówi że koszty pośrednie powinny być z innego rachunku więc zgłupiałam bo tych pośrednich troszkę już było, muszę jeszcze raz dokładnie umowę przeczytać
monia77
Podinspektor
Od: 31 mar 2017, 9:14
Zajmuję się: Główny księgowy GOPS

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem