jak obliczyć dochód w oświadczeniu z ryczałtu - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 19 maja 2016, 22:27

przyjmujesz zero :)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 20 maja 2016, 7:48

Dzięki.
atomek

Napisano: 23 lut 2017, 22:58

Witam
Chce zlozyc złożyć wniosek na świadczenia wychowawcze na pierwsze dziecko , ale nie wiem jak wypisac oswiadczenie o dochodzie jesli bylam na podatku zryczaltowanym?nie chce pisac bajek tylo tak jak jest w papierach, na moj rozum zeby obliczyc dochod z ryczaltu to muslalabym od przychodu odjac wszystkie koszty ,ktore byly poniesione, bo przychod to nie dochod nawet jak odejme skladki i podatek,prosze o informacje jak to rzetelnie wypełnić. Dziękuję
jola140140

Napisano: 24 lut 2017, 10:03

Czym jest ryczałt od przychodów ewidencjonowanych?

Korzystanie z tej formy rozliczenia wiąże się głównie z brakiem możliwości zaliczania wydatków do kosztów uzyskania przychodów. W rozliczeniu bowiem pod uwagę bierze się jedynie przychody z prowadzonej działalności.

Podstawę opodatkowania ryczałtem od przychodów ewidencjonowanych stanowi przychód, bez pomniejszania o koszty uzyskania przychodu. Ustalając podstawę opodatkowania, podatnicy mogą natomiast odliczyć od przychodu:

· wydatki określone w art. 26 ust. 1 updof (nie są to jednak koszty uzyskania przychodu), jeżeli nie zostały już odliczone od dochodu lub nie zostały zaliczone do kosztów uzyskania przychodów na podstawie przepisów ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych oraz

· straty z działalności gospodarczej poniesione w okresie korzystania z opodatkowania na zasadach określonych w ustawie o podatku dochodowym od osób fizycznych.
6i9
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 mar 2016, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 12 mar 2017, 11:54

Witam ja mam ten sam problem .Prowadze działalność na zasadzie ryczałt ,,wychowuj 3 dzieci samotnie ,jestem wdową z rentą rodzinna ,jutro ide złożyć papiery do GOPS.Dodam że w tamtym roku nie otrzymałam świadczenia rodzinnego z tego wzgl edu ze obliczono mi dochód z ryczałtu ,prosz o pomoc co mam zrobić
anasilver
Praktykant
Od: 12 mar 2017, 11:46
Zajmuję się: nie zajmuje sie

Napisano: 14 cze 2022, 12:54

Żeby to policzyć to chyba najlepiej użyć jakiś program do ryczałtu. Wtedy to najsprawniej można policzyć. U nas używamy tego:

https://www.pakietprzedsiebiorcy.pl/ryczalt
kamaj.9
Praktykant
Od: 31 paź 2016, 19:41
Zajmuję się: Kadry i Płace

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x