pani ma do utraty za 2013 r. dochody z umowy o pracę. Ale ma również dochód z umowy o dzieło i nie do utraty. Mam zaś. z US i tam są łączne dochody i jej i męża. Podatek jest 0,00zł. Mam PIT 37. W rubryce o działalności wykonywanej na podstawie umowy zlecenie i dzieło jest przychód 2687,00, koszty 537,40, dochód 2149,60 i zaliczka na podatek 387 zł. Moje pytanie. Czy licząc dochód za 2013 r. tej Pani liczę tę kwotę 2149,60 zł? Czy powinnam odliczyć podatek?
dochód z umowy to 2149,60 zł .. podatek .. podatek należny na pit 37 masz pewnie wspólny obojga małżonków .. musisz go rozliczyć proporcjonalnie .. przeszukaj forum dopiero co był taki temat
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
no to i zero odejmujesz od dochodu z umowy o dzieło
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes