Jak ogarnąć 500 + nie dam rady za dużo tego
Jak ogarnąć 500 + nie dam rady za dużo tego
tego się nie da ogarnąć a ludzie będą chcieli znać od razu odpowiedzi na swoje pytania i co mają przynieść, usiadłam do czytania i masakra tyle wyjątków od wyjątków ustawa niby podobna do sr ale różni się w wielu momentach a przepisów i prowadzenia postępowań uczyłam się 2 lata !!!!!!!!!!!! i to była droga przez mękę możecie się śmiać że długo ale trafiłam do miejsca gdzie nikt mi w niczym nie pomagał ,uczyłam się na błędach i nad awanturującymi się babami, gdybym miała inna możliwość z miejsca bym się zwolniła bo nie chce tego koszmaru przeżywać drugi raz w tej pracy nabawiłam się nerwicy i do dzisiaj ponoszę tego konsekwencje 

Re: Jak ogarnąć 500 + nie dam rady za dużo tego
Pocieszę Cię nie jesteś sama, nie poddawaj się głowa do góry. Sztuką jest przezwyciężyć trudności.
Są już dostępne podręczniki w sprawie 500+
Ja zamówiłem dla swoich pracowników dwie publikacje .
1. "Program rodzina 500+ wzory decyzji + płyta CD" zamówienie tel. 32-7558804
2. Ustawa 500+ zasady wypłaty świadczeń' zamówienie 12-4310085
Praca z ludźmi jest bardzo trudna, ja zajmuję św rodzinnymi około 800 wniosków, ale przyjmowanie wniosków 500 + (tylko 3 dni) i kontakt z ludźmi którzy złożyli je elektronicznie i każdy z błędem to koszmar, kombinacje ich nie mają końca, chamstwo z ich strony płakać się chce, telewizja ich tak edukuje, że wszystko się należy a urzędnik to nikt służący który powinien wniosek za nich wypełnić. Koszmar , koszmar i jeszcze raz koszmar.
- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
błędy na maksa ... ale chamstwa brak ... słowo ... gdyby nie te błędy w elektronicznych byłoby nawet ok ... my wydajemy już pierwsze decyzjeedyta oż pisze:Praca z ludźmi jest bardzo trudna, ja zajmuję św rodzinnymi około 800 wniosków, ale przyjmowanie wniosków 500 + (tylko 3 dni) i kontakt z ludźmi którzy złożyli je elektronicznie i każdy z błędem to koszmar, kombinacje ich nie mają końca, chamstwo z ich strony płakać się chce, telewizja ich tak edukuje, że wszystko się należy a urzędnik to nikt służący który powinien wniosek za nich wypełnić. Koszmar , koszmar i jeszcze raz koszmar.

"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ministerstwo w czasie zamieściła komunikat że oblegane we wnioskach elektronicznych mamy informować ludzi mailem. Jak ma się do tego KPA?
- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
dodatkowo mailem ... by szybciej było ... na papierze też musiszannja pisze:Ministerstwo w czasie zamieściła komunikat że oblegane we wnioskach elektronicznych mamy informować ludzi mailem. Jak ma się do tego KPA?
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
To jeśli mailem muszę to wcale nie jest szybciej. Pismo muszę zrobić. Trzeba jednak do podpisu i dodatkowo zeskanować więc jedna czynność więcej
- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
mailem wysyłasz pani informację, że ma źle złożony wniosek i co jest źle ... oddzielnie piszesz wezwanie na papierze( nosisz do podpisu ???
) wkładasz do koperty i niesiesz na pocztę

pawel.w pisze:Są już dostępne podręczniki w sprawie 500+
Witam, czy możesz powiedzieć coś więcej o tych publikacjach gdy wkleje do Internetu nic na ten temat nie ma, od kogo te publikacje?? gdzie można znaleźć jakiś spis treści co zawierają lub opis o tych publikacjach??
Oprócz Jak ogarnąć 500 + nie dam rady za dużo tego - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
ESP a 500+
kto może ubiegać się o 500 + (matka, ojciec, dzieci z poprze
dochód uzyskany po wydaniu decyzji
jest dochód czy nie ma dochodu?
dochód utracony po złożeniu wniosku
opiekun prawny - wniosek na 500+
500
Obsługa księgowa z 2%
wzór decyzji
dokumenty, dochody
Jak liczyć dochód i inne
jak liczyć