jak podchodzicie do wniosków ZDO dla rolnika?? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 18 cze 2014, 12:48

temat jak wyżej. Czy jeżeli rolnik napisze że zaprzestał prowadzenia gospodarstwa od 1 lipca 2013 r. to jeszcze coś robicie, tzn. bierzecie inne dokumenty czy gdzieś występujecie??
ewa24
Referent
Od: 27 wrz 2011, 10:04
Zajmuję się:

Napisano: 18 cze 2014, 13:21

ja tez bym chciala wiedziec. do tej pory wszyscy bez wyjatku podpisywali oswiadczenia ze zaprzestaja pracy. nikt nie robil problemow. i nie kazalam im sie wyrejestrowac z KRUS (niektorzy nawet nie chcieli sie wyrejestrowac) i jak tak teraz tu zagladam to widze ze to chyba zle... czy nie? juz sama nie wiem...:(
Balon

Napisano: 18 cze 2014, 13:25

Kogo tam zatrudniają w tych OPS ?
mam56

Napisano: 18 cze 2014, 13:41

jak to kto pracuje? Po prostu kazdy ośrodek robi inaczej, inaczej podchodzi do tematu, po szkoleniach tez mamy 2 wersje i chciałam się dowiedzięc jak robia pozostali z innych ops. Jedni trzymaja się zapisów z ustawy o podatku rolnym że zaprzestanie to oddanie w dzierzawe, sprzedaz lub przekazanie. I ja tez mam wniosek od rolnika i nie mam pojęcia jak się zabrać czy pod odmowę czy pod przyznanie
ewa24
Referent
Od: 27 wrz 2011, 10:04
Zajmuję się:

Napisano: 18 cze 2014, 13:43

Ręce opadają i nie tylko !!!
mam56

Napisano: 18 cze 2014, 13:49

ewa24 pisze:jak to kto pracuje? Po prostu kazdy ośrodek robi inaczej, inaczej podchodzi do tematu, po szkoleniach tez mamy 2 wersje i chciałam się dowiedzięc jak robia pozostali z innych ops. Jedni trzymaja się zapisów z ustawy o podatku rolnym że zaprzestanie to oddanie w dzierzawe, sprzedaz lub przekazanie. I ja tez mam wniosek od rolnika i nie mam pojęcia jak się zabrać czy pod odmowę czy pod przyznanie
Zaprzestanie prowadzenia gosp. rolnego, znaczy to samo co zaprzestanie stosunków płciowych z mężem, albo zaprzestanie prowadzenia swojego samochodu. Czy jak zaprzestajesz to od razu rozwodzisz się albo sprzedajesz samochód ?
niunia

Napisano: 18 cze 2014, 13:53

co byscie zrobili z rolnikie który jest sołtysem i opiekuje sie chora matką napisał ze nie zaprzestał i nie zaprzestanie prowadzic gospodarstwa
natusia

Napisano: 18 cze 2014, 13:55

ewa24 pisze:jak to kto pracuje? Po prostu kazdy ośrodek robi inaczej, inaczej podchodzi do tematu, po szkoleniach tez mamy 2 wersje i chciałam się dowiedzięc jak robia pozostali z innych ops. Jedni trzymaja się zapisów z ustawy o podatku rolnym że zaprzestanie to oddanie w dzierzawe, sprzedaz lub przekazanie. I ja tez mam wniosek od rolnika i nie mam pojęcia jak się zabrać czy pod odmowę czy pod przyznanie
To tyle ustaw wypuścili z Sejmu, że każdy OPS ma swoją???
mam56

Napisano: 18 cze 2014, 13:57

natusia pisze:co byscie zrobili z rolnikie który jest sołtysem i opiekuje sie chora matką napisał ze nie zaprzestał i nie zaprzestanie prowadzic gospodarstwa
A ustawę się czytało ?
mam56

Napisano: 18 cze 2014, 14:02

czytało czytało dałam odmowe
natusia

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x