Witajcie, mam mały problem z ustaleniem dochodów (babka tak czy siak przekracza, ale odwoła się do SKO więc chciałabym uniknąć ich opinii równającej mnie z błotem.. a lubią sobie poużywać).
Pani, rozwódka, wyrokiem z 2013r zasądzone alimenty po 400zł na dwójkę dzieci (razem 800), władze rodzicielską powierza oczywiście matce. W lipcu 2015 roku sąd postanowieniem zmienia poprzedni wyrok w ten sposób, że powierza władze rodzicielską nad jednym z dzieci ojcu, matce ograniczając do ogólnego wglądu. Ani słowa o zniesieniu alimentacji, bądź podziale ponoszenia kosztów wychowania.
no i co.. w 2014r alimenty brała na dwójkę (9600) i tyle też wpisała na oświadczeniu o nieopodatkowanych.. ale biorąc pod uwagę to postanowienie zmieniające (ahh zapomniałam wspomnieć, że Pani do składu rodziny wpisuje siebie i jedno dziecko) doliczyłabym jej tylko alimenty na jedno dziecko, to które jest przy niej..
co o tym sądzicie?
jak policzyć alimenty przy podziale dzieci
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ZR/ŚW
- Kontakt:
jak policzyć alimenty przy podziale dzieci
"Everybody lies"
-
- VIP
- Zajmuję się: Fszystkim
- Kontakt:
Re: jak policzyć alimenty przy podziale dzieci
Skoro tylko jedno dziecko w składzie rodziny to tylko alimenty na to dziecko.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Re: jak policzyć alimenty przy podziale dzieci
Dokładnie tak alimenty idą wraz z dziećmi czyli jak jedno zostało z matką to liczysz tylko pobrane na to dziecko... miałam taki przypadek z odwołania do sko
"życie jest zbyt krótkie aby się wszystkim przejmować..."
Oprócz jak policzyć alimenty przy podziale dzieci - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
utrata pracy a zasiłek macierzyński
Uchylenie decyzji na podstawie pisma z ROPS
do p. Tomka z Sygnity
orzeczenie o niepełnosprawności
informacja z ROPS
proszę o pomoc
alimenty i FA a 500+
czy unieważnić ?
umorzenie postepowania jak w SYGNITY?
wszczęcie postępowania, czy wstrzymać wypłatę?
Zmiana danych osoby w liście osób - Sygnity
500+ i pismo z PCPR
chorobowe po utracie zatrudnienia?
koniec koordynacji
Decyzja SKO
Problem z raportem. Pomocy :)