Jak najbardziej tak.
Nie bardzo rozumię wypowiedzi, żeby nic z tym nie robić?
Wy nie jesteście organem właściwym do wypłaty.
To co płacicie wszystkim rodzinne i pielęgnacyne nawet jak u was nie zamieszkują?
a co napiszesz w wezwaniu, że z plotek wiesz że gdzie indziej mieszka? skończy się orzeczenie to przydzie i wtedy niech złoży gdzieś tam. nie zgłosił zmiany zamieszkania więc znaczy że tam mieszka
\'Wy nie jesteście organem właściwym do wypłaty.\'
Zgadza się. Ale to nie jest okoliczność mająca wpływ na prawo do świadczenia, czyli jak dla mnie nie ma podstaw do wezwania a tym bardziej do wstrzymania wypłaty. Powinniście szukać gościa i ustalić organ właściwy.
\'chciałam wyslac wezwanie do wyjasnien ze
przjdzie zwrot ze nie mieszka pod tym adresem i wstrzymać wypate\'
Jeśli już robisz to wezwanie to powinna je doręczyć stronie, jeśli wróci Ci z adnotacją, że \'nie mieszka pod tym adresem\' to ani doręczenie, ani doręczenie zastępcze w rozumieniu KPA (czyli podwójnie awizowane) nie miało miejsca, ergo - brak podstaw do wstrzymania wypłaty.
wiem przez przypadek ze w innym ośrodku pokazal się zlozyl na rodzinne /u nas ma na siebie pielęgnacyjny na stale/
i tez wezwaly go do uzupełnienia i nie pokazal się bo już pofrunal dalej
myslalam, ze zrobie notatke z rozmowy telefonicznej, myslalam wykorzystać ze skończyl się zam. na pobyt czasowy.....
facet zameldowany w Polsce wiec może frrrrruuuuuuu i co wszędzie poskladac i brac?