Pan miał przyznane SZO na ojca, wypłata świadczenia 24 I, ojciec zmarł 29 I , i mój odwieczny problem, ponieważ nie jest to świadczenie nienależnie pobrane żądacie zwrotu ?
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
art. 30 ust. 2. Za nienależnie pobrane świadczenia rodzinne uważa się świadczenia rodzinne wypłacone mimo zaistnienia okoliczności powodujących ustanie lub zawieszenie prawa do świadczeń rodzinnych albo wstrzymanie wypłaty świadczeń rodzinnych w całości lub w części, jeżeli osoba pobierająca te świadczenia była pouczona o braku prawa do ich pobierania;
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
no bardziej po polsku to nie potrafię Ci wytłumaczyć , moim zdaniem ten art. dotyczy sytuacji gdyby "okoliczność zaistniała" przed wypłatą świadczenia i osoba nie poinformowała nas o tej okoliczności, ale jeśli coś zadziało się po wypłacie ?
widzisz ... ustawa nam nakazuje wypłacić do końca miesiąca .. u mnie wypłaty są w granicach 15 - 20 dzień miesiąca, Tom płaci ok. 30 .. z opisanego przez Ciebie przypadku wynika, że u mnie nie ma NP ale u Toma są ????