jak powinno być w decyzji? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 20 maja 2015, 11:50

mam mętlik. Jak powinna wyglądać decyzja, jeżeli przyznaje się dodatki na wrzesień uzależnione od nauki w szkole? Czy w podstawie prawnej art.162 i pouczenie, że w przypadku niedostarczenia zaświadczenia decyzja będzie uchylona w części? We wniosku strona wnioskuje o te dodatki na rok szkolny 2015/2016. Jak u Was to wygląda?
Beatris
Podinspektor
Od: 12 sty 2015, 17:38
Zajmuję się:

Napisano: 20 maja 2015, 12:38

Skoro wnioskuje i wypelnia czesc IV i V w ktorych deklaruje ze dziecko bedzie sie dalej uczyc to my przyznajemy do konca okresu zasilkowego i nic nam nie musi dostarczac pozniej ewentualnie przynosi zaswiadczenie do nowego wniosku a my juz sobie weryfikujemy ta nauke :)
To ja

Napisano: 20 maja 2015, 12:49

u mnie art 162 kpa i zawieszona wypłata tych świadczeń do czasu dostarczenia zaświadczenia ze szkoły
iws

Napisano: 20 maja 2015, 13:00

Na szkoleniu Mazurkiewicz mowił ze nie mamy robic decyzji warunkowych bo idzie sie zajechać.....skoro strona oswiadcza ze dziecko bedzie sie uczyć w kolejnym roku szkolnym to przyznajemy do konca okresu zasłkowego.
Ren

Napisano: 20 maja 2015, 13:03

Tak jak Ren, strona oświadczyła i jej obowiązkiem jest informować o wszelkich zmianach. Po to są oświadczenia we wniosku.
henna

Napisano: 20 maja 2015, 13:35

Ren pisze:Na szkoleniu Mazurkiewicz mowił ze nie mamy robic decyzji warunkowych bo idzie sie zajechać.....skoro strona oświadcza ze dziecko będzie sie uczyć w kolejnym roku szkolnym to przyznajemy do końca okresu zasiłkowego.
to i owszem można się zajechać po radach Pana Mazurkiewicza
żaden problem przygotować sobie formułkę do pouczenia i wstrzymać świadczenia na wrzesień i październik
dzięki temu z początkiem okresu zasiłkowego w ubiegłym roku robiłam tylko jeden zwrot bo uczeń rzucił szkolę już w kwietniu, atak uniknęłam 10 kolejnych zwrotów tylko robiłam uchylenia decyzji
i co to za zajechanie się jak zamiast 33 decyzji zgodnie z Panem Mazurkiewiczem zrobiłam 13
zuzzanna

Napisano: 20 maja 2015, 14:57

iws pisze:u mnie art 162 kpa i zawieszona wypłata tych świadczeń do czasu dostarczenia zaświadczenia ze szkoły
art. 162 § 2. Organ administracji publicznej, o którym mowa w § 1, uchyli decyzję, jeżeli została ona wydana z zastrzeżeniem dopełnienia określonych czynności, a strona nie dopełniła tych czynności w wyznaczonym terminie.

162 jeżeli już to w decyzji uchylającej dodatek a nie w pierwotnej
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 20 maja 2015, 15:21

w decyzji przyznającej - oczywiście art. 162 § 2 kpa
iws

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny