Jak robicie urodzenie dziecka a poprzedni wniosek

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cytrusek
Stażysta
Zajmuję się: ŚW/DM/DE/KDR/OCHRONA_DANYCH
Kontakt:

Jak robicie urodzenie dziecka a poprzedni wniosek

Post autor: cytrusek »

Jak robicie jak ktoś mam złożył wniosek w sierpniu na 1 dziecko, jeszcze go nie rozpatrzyliście i w październiku urodził drugie dziecko. Mówicie by złożył odrębny wniosek czyli 2 wnioski 2 decyzje czy prosicie by złożył korektę do wniosku pierwszego i wpisał już 2 dzieci ?
Bazyl
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Jak robicie urodzenie dziecka a poprzedni wniosek

Post autor: Bazyl »

Ja mogę powiedzieć, jak robię ja. Czy jest to poprawne, to już nie ja ocenię :P Strona składa nowy wniosek na drugie dziecko. W systemie robię jako zmianę ze względu na sytuację, a z listy rozwijanej wybieram "wniosek formalny".
82gocha
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: 82gocha »

Bazyl pisze:Ja mogę powiedzieć, jak robię ja. Czy jest to poprawne, to już nie ja ocenię :P Strona składa nowy wniosek na drugie dziecko. W systemie robię jako zmianę ze względu na sytuację, a z listy rozwijanej wybieram "wniosek formalny".
jw
Awatar użytkownika
cytrusek
Stażysta
Zajmuję się: ŚW/DM/DE/KDR/OCHRONA_DANYCH
Kontakt:

Post autor: cytrusek »

I wtedy jak tak robicie w systemie to wydajecie 2 decyzje ?;) czy wtedy łączy wam w 1?
Bazyl
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Bazyl »

Wydaję decyzję na drugie dziecko (papier) i mam skumulowane świadczenia do jednej decyzji (system), bo ta druga zastępuje tę pierwszą.
ODPOWIEDZ