Witam mam pytanie jak w Sygnity rozliczyć zwrot z US o NP świadczeniach przy wykazie: należność główna + odsetki + koszty postępowania egzekucyjnego? Pomóżcie proszę
a jak wpisujesz to do systemu (SYGNITY)? a jak kwota przelewu gdzie to przekazujesz na BP? Bo to US przesłał nam na konto bo tam poszedł TW. Pozdrawiam
ja robię tak: lista dł., wybieram dłuznika ,lista wypł. pozycji,zakładka wprowadź zwrot, wybieram FA i wpisuje NG, nastepnie wybieram zakł. odsetki i wpisuje wykazane odsetki, a koszty komorn. nie wpoisuje do systemu, jak wprowadze i zaakcept. to system rozlicza 20-20-60 i jest to na wydruku -stan zadłużenia dłuznika
robię natomiast dla księgowej wykaz wpłat z rozbiciem na NG,ods, 60-20-20 i koszty komorn.
nie wiem czy dobrze cię zrozumiałam o co chodzi , ale ja tak robie i jest ok
o pardon, nie doczytałam, ale jak masz NP do robiłas napewno decyzję żądającą zwrotu , i w zakładce lista spłat do realizacji tam wisi to zadłużenie, więc możesz tam wpisac NG i ods, a o koszty komorn, spytaj księgowej, bo wierzyciel ponosi koszty ,i sadze że US już je sobie potrącił , a jeżeli są to NP z 2014 lub dalsze to NG i Ods do BP, ale u nas to robi księgowa, ja tylko podaje inform, czy to jest za okres przed 2014 czy z 2015