Jak rozpatrzyć taki wniosek?????? - Kosz

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 12 lip 2018, 9:10

Witam. Podpowiedzcie proszę co w takiej sytuacji. Rodzina z pięciorgiem dzieci. Mają przyznane karty na czworo dzieci ale w innej gminie. Rodzina w tym roku przeprowadziła się na teren naszej gminy. Wczoraj pani złożyła wniosek drogą elektroniczną u nas na piąte dziecko :o .
Z tego co czytam w ustawie, wnioskuję, że najpierw powinna poinformować poprzednią gminę o zmianie miejsca zamieszkania a oni drogą decyzji powinni jej unieważnić te Karty. Potem powinna udać się do nas z decyzją o stwierdzeniu utraty do posiadania Karty i złożyć u nas wniosek o wydanie kart dla wszystkich członków rodziny. Czy ja to dobrze interpretuję? Pozostaje mi jednak ten wniosek w systemie na ostatnie dziecko. Co mam z nim zrobić? Może ktoś miał podobny przypadek?
PatiS
Praktykant
Od: 03 sie 2016, 9:02
Zajmuję się:

Napisano: 12 lip 2018, 9:21

wydaje mi się że w takim przypadku nie wydaje się decyzji administracyjnej, zmiana gminy zamieszkania powoduje jedynie konieczność wydania nowej karty, starą muszą zwrócić i należy ją unieważnić przez odcięcie i w systemie
ona1
Referent
Od: 25 cze 2014, 8:59
Zajmuję się:

Napisano: 12 lip 2018, 9:34

Rozumiem. Dziękuję za podpowiedź :) I jak już jej te Karty unieważnią w tamtej gminie, to wtedy powinna przyjść do nas i złożyć wniosek dla wszystkich członków rodziny? A co mam zrobić z tym wnioskiem, który już mam na piąte dziecko? Pozostawić bez rozpatrzenia?
PatiS
Praktykant
Od: 03 sie 2016, 9:02
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x