Kobieta dostała rente rodzinną po męzu decyzja z 31. 12.2014 ( podobno dostała do rąk w styczniu 2015 ) wypłata z wyrównaniem od listopada w styczniu 2015 . Na picie z 2014 dochód 0. Nie pamietam jak to było z decyzjami z Zusów uzysk był z msc nastpującego po msc wypłaty tak czy coś kręcę. czy wziąśc jej 0 bo deczyja z grudnia 2014 .
a tez nie mieli kiedy wystawic jej tej decyzji tylko w ostatnim dniu roku:) ja sie nigdy nie rozdrabniam na sprawdzanie kiedy ktos otrzymal decyzje, za uzysk przyjmuje date wydania decyzji...wiec tu dla starego okresu doliczylabym rente za styczen a w nowym policzyla zero
w przypadku gdyby uzysk uznac od dnia otrzymania decyzji przez kobiete to trzebaby doliczyc jej luty i w starym i w nowym okresie (bo uzysk bylby w 2015)
Właśnie jak mam ten problem zawsze brałam datę deczyji bo zgadzała sie z msc 1-szej wypłaty brałam uzysk za II msc . A tu taki zonk i nie moge nigdzie znaleść czy od daty decyzji czy otrzymania decyzji a pewnie trzeba było by też zobaczyć czy ktoś sie nie odwołał i kasy tej co pisze na decyzji nie dostał wogóle.