jak to robicie? - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 11 sty 2016, 14:29

Osoba ma przyznane stypendium. W styczniu złożyła wniosek na zasiłek rodzicielski (1000 zł). Pierwsza wypłatę otrzyma w lutym i mnie o tym fakcie poinformuje. W związku z czym od lutego wstrzymam jej decyzję przyznającą stypendium. Ta sama osoba ten zasiłek rodzicielski utraci z dniem 30 kwietnia i co dalej?

Teoretycznie znowu należeć będzie jej się stypendium na maj i czerwiec jeszcze. Jak mam to zrobić? Najpierw wydaję decyzję wstrzymującą z dniem 1 stycznia, a następnie? Czekam, az złoży mi ona ponownie wniosek i przyznam na 2 miesiące (maj i czerwiec)?
Ja16

Napisano: 11 sty 2016, 15:51

Skoro zasiłek dostanie od lutego i pierwsza wypłata w lutym to my od marca cofamy prawo do stypendium. a potem jak w V zgłosi ze juz nie ma zas. rodzicielskiego od maja to od czerwca przyznajemy ponownie. tzn na sam VI:)
--Olka

Napisano: 12 sty 2016, 9:07

A z czego wynikają u Was te terminy? Skoro w lutym będzie miała wysoki dochód to już w lutym powinniśmy jej wstrzymać stypendium, tak samo jeżeli w kwietniu utraci dochód to od maja powinniśmy ponownie przyznać. Nie rozumiem skąd u Was te terminy, skoro liczy się dochód faktycznie otrzymany i wówczas w danym miesiącu przekraczający kryterium dochodowe...

Czy wniosek powinna ta osoba złożyć ponownie, czy tylko zgłosić np. w formie pisemnej?? Na szkoleniu uczono mnie,że jedna sprawa kończy się wydaniem jednej ostatecznej decyzji. Czyli jak wstrzymam to już nie ma odwrotu i wówczas taka osoba składa ponownie wniosek.

Będę wdzięczna za informację :)
Ja16

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x