jak to zrobić?? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 02 sty 2017, 14:54

jak w programie pomniejszyć dług dłużnikowi?? z tego tytułu, że wierzycielka miała NP i je zwróciła.
stach56

Napisano: 02 sty 2017, 15:04

trzeba zrobić windykację NP u wierzycielki
knz87

Napisano: 02 sty 2017, 15:09

Ale w jakim sensie windykację u wierzycielki?? w programie do funduszu??
Gość

Napisano: 02 sty 2017, 15:19

tak ;)
knz87

Napisano: 02 sty 2017, 15:22

trzeba zrobić żądanie zwrotu ,znaczyć za jaki okres było NP i wtedy system automatycznie zmniejsza zadłużenie dłuznikowi , ta kwota figuruje w zakładce dłuznik, lista wypłaconych pozycji,rubryka kwota z żądania zwrotu
GRAS

Napisano: 02 sty 2017, 15:28

nie wiem czy was dobrze rozumiem. ja mam osobny program do funduszu, w którym robię decyzje NP wierzycielce a osobny do dłużników, gdzie robię decyzje o zwrocie. i tak się zastanawiam jak w tym programie do dłużników pomniejszyć dług temu dłużnikowi.
Gość

Napisano: 02 sty 2017, 15:45

nie wiem jaki to program, jaj mam Sygnity, ale mam pytanie jeżeli w jednym programie robisz decyzje przyznające to jak w drugim robisz zadłużenie u dłużnika? przypisy, odsetki ? jak sie w tym połapiesz jak nie ma sprzężenia pomiędzy programami?
GRAS

Napisano: 02 sty 2017, 15:50

do funduszu mam program FA a do dłużników WIP. połapać się mogę bo pracuję w malutkiej gminie i nie mam tego dużo i też taki przypadek mam pierwszy raz w mojej karierze i nie wiem jak to zrobić.
stach56

Napisano: 02 sty 2017, 16:04

trudno doradzic jak nie widzę , rozumiem, że zadłużenie wprowadzasz dłuznikowi więc musi byc jakieś okno gdzie wpisujesz to zadłużenie po miesiącu wypłaconego funduszu, więc może tez jest pozycja do wpisania zwrotu od dłuznika, sprawdz czy może tez jest zakładka do wpisania zwrotu NP , nienaleznie pobrane pomniejsza dług dłuznikowi niezaleznie od tego czy jest zwrócone czy nie
GRAS

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x