Witam,
Jakiś czas temu trafił do mnie wniosek o przyznanie KDR w którym dwoje dzieci było zameldowane poza terenem naszej gminy (studenci). Po wprowadzeniu całego składu rodziny system nie pozwolił na przyznanie KDR dla tych dzieci i zasugerował że wnioski o KDR dla nich powinny zostać złożone w gminach właściwych dla ich zameldowania. Rozmawiałem z wnioskodawcą i powiedział że to nie problem i że tak zrobi.
Teraz wnioskodawca pojawił się ponownie i powiedział mi że chciał złożyć wniosek w jednostce odpowiedniej dla zameldowania jednego z dzieci i został pouczony żeby dziecko ponownie zameldować u siebie i ponownie do nas... tak więc złożył nowy wniosek, tym razem powyższa dwójka dzieci jest już zameldowana w naszej gminie i mam dylemat ponieważ nie jestem pewien jak to teraz wprowadzić ponieważ dzieci były już wymienione w składzie rodziny więc nie mogę ich dodać jako nowych członków rodziny, nie były posiadaczami karty więc to też odpada. Pozostaje tylko nowy wniosek i chce się upewnić co dalej ?
Pozdrawiam.