jak u was z rozpatrywaniem - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 25 kwie 2016, 21:53

Proszę powiedźcie na jakim etapie jest u Was 500 plus. U mnie jest ok 700 wniosków złożonych i jak na razie dopiero od jutra będziemy wydawać decyzje, w pracy siedzimy po 12 godzin (jest nas czworo) i planujemy wypłaty w maju. Proszę podpowiedzcie jak można sobie usprawnić to ustrojstwo by jakoś sprawniej szło. U nas ludziska już nam żyć nie dają bo w sąsiednich gminach już podobno wypłacają. Toż to koszmar jakiś.
Miron 68

Napisano: 25 kwie 2016, 22:04

300 wniosków, 275 decyzji, 250 tysięcy wypłacone, następna wypłata pod koniec tygodnia
dagmarka

Napisano: 26 kwie 2016, 8:51

No dzięki Dagmarka to mnie pocieszyłaś :)
Miron

Napisano: 26 kwie 2016, 9:11

330 wniosków 317 decyzji jutro wypłata
carina

Napisano: 26 kwie 2016, 9:12

Podziel sobie wnioski,na kompletne według dnia składania i na te co musisz wezwać,lub zdobyć dokumenty, na drugą kupkę, ale też według daty, u nas ludzie też proszą o szybsze rozpatrzenie wniosku bo mają komunię,jak wniosek jest kompletny i wszystko się zgadza to robię decyzję, generalnie mamy 3 mc na wydanie, więc spoko ale ludzie argumentują tak samo, bo inni już płacą. Moja rada jest taka, według daty kompletne lub te bez dochodu,wprowadzaj bo to jest najbardziej uporządkowane, niektórzy wprowadzają jak leci i można się pogubić u mnie stara niemiecka zasada porządek musi być, pozdrawiam.
stara wyjadaczka

Napisano: 26 kwie 2016, 9:38

U nas ponad 500 wniosków, a decyzji około 60..
Też jestem w pracy po 10 -12 godzin. ale jestem do tego wszystkiego SAMA
A może to zależy od programu?
Ja mam ZETO Katowice, beznadzieja. właśnie znowu nie działa CBB i znowu mam blokadę przy wydawaniu decyzji..
A ludzie oczywiście szaleją..
Zastanawiam się jak oni dawali rade bez 500+
moki

Napisano: 26 kwie 2016, 13:15

dziękuję za odzew a szczególnie "starej wyjadaczce" (bez obrazy) spróbuje zastosować tą niemiecką zasadę porzadku czyli ordung :)
Miron

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x