Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy...
- Stańczyk
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy...
dobrze prawisz Edysia185. tak też było mówione na szkoleniu w Tarnowie. Sam wysłannik z Ministerstwa to podkreślał 

"W życiu zwycięża tylko głupi; mądry widzi przed sobą zbyt wiele trudności i traci pewność siebie zanim zacznie działać."
Erich Maria Remarque
Erich Maria Remarque
- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Nie no ja to też tak rozumiem, tylko jaką ja mam w tej chwili podstawę żeby ją wezwać i prosić o druk A1? UW podaje art. 19 ust. 2 ustawy 500+, ale przecież ten artykuł dotyczy momentu składania nowego wniosku, a na dzień złożenia to nie był dokument wymagany bo wszyscy byli w Polsce.Stańczyk pisze:Wg mnie babka powinna dostarczyć ten druk A1 i będzie po sprawie. chyba ze czegoś tu nie kapuje
Walka z wiatrakami since 1998.
- Diana
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Na podstawie jakiego art. mogę wezwać osobę do przedłożenia jakiegoś dokumentu, gdy jest już po wydaniu decyzji? i teraz widzę że coś się dzieje w rodzinie np. nowe dochody których nie raczy mi przedstawić. Albo tak jak u Was - strona powinna dostarczyć A1.
Jaka podstawa do wezwania?
Jaka podstawa do wezwania?
- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ja podałem za Wojewodą art. 19 ust. 2, jak się będą czepiać, że podstawa nieprawidłowa, to pokażę pismo od wojewody w którym wskazano taką właśnie podstawę. Nie ma się co kopać z koniem, oni nie przyjmują żadnych uwag.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: św
- Kontakt:
koleżanka była na tej konferencji w lublinie i opowiadała trochę, i ogólnie przyjechała zła. Mine też to UW wkurza bo poklei ludziom mówią że nie potrzebnie wysyłaliśmy a później przychodzi postanowienie że zachodzi koordynacja to jak nie potrzebnie skoro cos jednak ustalili.
w ogóle mam taki plan że te kilka wniosków co mam z 2016 roku to podpowiem ludziom żeby napisali pismo że ich sprawe przewlekle prowadzą, jedna kobita to mi 36 tys do wypłaty będzie miała bo od kwietnia wniosek wisi na 3 dzieci
w ogóle mam taki plan że te kilka wniosków co mam z 2016 roku to podpowiem ludziom żeby napisali pismo że ich sprawe przewlekle prowadzą, jedna kobita to mi 36 tys do wypłaty będzie miała bo od kwietnia wniosek wisi na 3 dzieci
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW
- Kontakt:
Niedawno podobne spotkanie było w wielkopolskim urzędzie wojewódzkim i pani z uw mówiła żeby nie stosować w pismach dotyczących koordynacji (zapytanie lub przekazanie sprawy) art. 65 § 1 KPA, tylko odpowiedno art. 23a ustawy o św. rodzinnych lub art. 16 ustawy o 500+.
Mam pytanie czy w piśmie o przekazaniu sprawy do uw stosujecie ten artykuł z kpa, czy u was na spotkaniach też o tym mówili?
Mam pytanie czy w piśmie o przekazaniu sprawy do uw stosujecie ten artykuł z kpa, czy u was na spotkaniach też o tym mówili?
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
nie wiem czy mowili, bo nie bylam, ale po co szukac przepisu w kpa skoro to jest wyraznie uregulowane w naszych ustawach ? kpa stosujesz wtedy kiedy nie masz przepisu odpowiedniego w ustawie, na ktorej pracujesz
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Zawsze można też zamienić się miejscami, np. tu np. praca szuka człowieka
https://bip.duw.pl/bip/praca-w-duw/oglo ... pracy.html 

- mika31
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Słuchajcie, czy wnioski na nowy okres zasiłkowy wysyłacie elektronicznie czy normalnie papierowo???
bo na spotkaniu w UW mówili że na nowy okres zasiłkowy wszystko już ma iść elektronicznie...
bo na spotkaniu w UW mówili że na nowy okres zasiłkowy wszystko już ma iść elektronicznie...
- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Jasne, nie mam co robić właśnie, to im będę skanował wnioski.
Jak chcą elektronicznie to niech kogoś do cyfryzowania podeślą.

Oprócz Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Decyzja odmowna dziecko bezprawnie przebywało w domu a powin
zmiana decyzji w cześci dot. numeru rachunku
ALIMENTY W ROKU BAZOWYM, TERAZ PAN W SKŁADZIE
skład rodziny - dziecko z konkubinatu
Od kiedy powinna nastąpić utrata 500+
aneks do umowy o pracę - kontrakt za granicą
decyzja na pierwsze dziecko z orzeczeniem
Przekazywanie orginalnego wniosku do nowego organu właściweg
Uzyskanie dochodu u tego samego pracodawcy
nieszczęsne odsetki - o co chodzi
Uchylenie w związku ze zmianą składu rodziny
nienaleznie pobrane na męża a spłata z decyzji żony