jak ustalacie stawki wynagrodzenia z umowy zlecenia 85228? - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 21 paź 2021, 13:36

Pytanie głównie do tych, którzy mają usługi opiekuńcze na umowę zlecenia. Jak ustalacie stawkę godzinową na dany rok? Czy zarządzeniem, czy w uchwale, czy jeszcze jakości inaczej? Skąd kwota, czy jakaś kalkulacja do tego?
mgops7
Podinspektor
Od: 13 paź 2017, 13:51
Zajmuję się: płace, księgowość

Napisano: 22 paź 2021, 8:33

U nas stawka jest ustalana po prostu w umowie zlecenia zawieranej na dany rok budżetowy.
Niestety z reguły jest to minimalna stawka godzinowa obowiązująca w danym roku.
Małgorzata36
Stażysta
Od: 14 sty 2021, 8:31
Zajmuję się: Główny księgowy

Napisano: 22 paź 2021, 10:01

Małgorzata36 pisze:
22 paź 2021, 8:33
U nas stawka jest ustalana po prostu w umowie zlecenia zawieranej na dany rok budżetowy.
Niestety z reguły jest to minimalna stawka godzinowa obowiązująca w danym roku.
Dziękuje za odpowiedź :)
U nas też tak jest, ale za taką kwotę nikt nie chce tych usług wykonywać i mamy problem z zapewnieniem tych usług - tym bardziej, że u nas jest rozległy teren i naprawdę nikomu się nie dziwię, dlatego zastanawiamy się jak by to zrobić, żeby można było "dać więcej"...już myślałam o tym, żeby radni się wypowiedzieli..
mgops7
Podinspektor

Napisano: 22 paź 2021, 10:26

Mówicie tu o stawki odpłatności podopiecznych, które mamy w uchwale? Czy o stawce dla zleceniobiorcy? Bo o ile w pierwszym przypadku radni mają coś do powiedzenia, o tyle w drugim decyduje wyłącznie kierownik. U nas w uchwale jest 13 zł/h, a zleceniobiorcy mają taką stawkę jaką wynegocjują z kierownikiem (i nie jest to 13 zł:)).
Paulinka z GOPSu
Starszy referent
Od: 24 paź 2017, 14:38
Zajmuję się: Księgowość

Napisano: 22 paź 2021, 12:04

Paulinka z GOPSu pisze:
22 paź 2021, 10:26
Mówicie tu o stawki odpłatności podopiecznych, które mamy w uchwale? Czy o stawce dla zleceniobiorcy? Bo o ile w pierwszym przypadku radni mają coś do powiedzenia, o tyle w drugim decyduje wyłącznie kierownik. U nas w uchwale jest 13 zł/h, a zleceniobiorcy mają taką stawkę jaką wynegocjują z kierownikiem (i nie jest to 13 zł:)).
Chodziło mi o stawkę dla zleceniobiorcy; kwotę dla podopiecznych ustalam co roku na podstawie kalkulacji (wprowadzone Zarządzeniem Kierownika); w uchwale mam zapis: "Koszt jednej godziny świadczonych usług opiekuńczych wynika z kalkulacji sporządzonej przez Kierownika Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej na podstawie analizy kosztów realizacji tego zadania."
W tym mam roku 23,74zł.
mgops7
Podinspektor

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x