Jak ustawić napis z wymogów ministerstwa - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 7 z 15    [ Posty: 145 ]

Napisano: 29 cze 2017, 15:12

mój drogi pod decyzją pospisuje się wójt, burmistrz ...... to on decyduje jak wygląda, co zawiera a czego nie zawiera decyzja(oczywiście w ramach prawa). Budowa decyzji i jej zawartość jest ściśle określona w KPA. Zapytam więc Cię inaczej. Gdyby dostawca oprogramowania zrobił dopisek " w wyborach parlamentarnych wszyscy odbiorcy 500+ głosują na PIS" dał byś taką decyzję do podpisania swojemu Wójtowi/Burmistrzowi a on by to podpisał ?

tylko konkret proszę TAK/NIE ?
Ostatnio zmieniony 29 cze 2017, 15:16 przez linek, łącznie zmieniany 1 raz.
linek
Stażysta
Od: 29 cze 2017, 14:53
Zajmuję się: ŚR/FA/40UA/IT/VAT GAZ/DO/czyste pow

Napisano: 29 cze 2017, 15:16

Tak, bo jak mu się nie spodoba to niech sam interweniuje gdzie trzeba ;)
Korowiow
VIP
Od: 05 gru 2016, 8:51
Zajmuję się: Fszystkim

Napisano: 29 cze 2017, 15:20

ja to widzę inaczej. To nie jest kwestia spodoba/nie spodoba polubi/nie polubi, taki dopisek moralny a taki nie moralny. To jest kwesta zgodności z fundamentalnymi zasadami regulującymi naszą pracę.

"to niech sam interweniuje gdzie trzeba" - czyli rozumie, że dopuszczasz do siebie myśl, że nie zawsze trzeba się zgodzić z tym co wymyśli góra. Jestem z ciebie dumny :)
linek
Stażysta

Napisano: 29 cze 2017, 16:29

z drugiej strony tak jeszcze o tym myślę, że jednak i tak potraktowali to delikatnie. Przecież mogli zarządzać od dostawców oprogramowania żeby to pole do wrzucania "dopisków" na decyzję było z interfacem zdalnym i treść sobie wrzucają sami w dowolnej chwili.
Np:
styczeń "po raz pierwszy w historii Polacy uważają, że w ciągu ostatniego roku ich sytuacja życiowa zmieniła się na lepsze, a nie na gorsze."
luty" "żaden smog nam tak naprawdę nie grozi, że rośliny mają okresy pylenia i to się również wiąże z zapyleniem powietrza, a minister Radziwiłł dodaje, że palenie papierosów jest znacznie groźniejsze."
marzec: "Trzeba zlikwidować dostępność pigułek „po”, bo często korzystają z nich nastolatki"
kwiecień: "Czas najwyższy na zbitą mordę wywalić bezbożnika i rozwodnika Janowskiego ze świętej telewizji. Teraz pora na nową audycję. Jej tytuł to: Jaka to modlitwa."
maj: "mistrale sprzedane Rosji przez Egipt za dolara"
itd
linek
Stażysta

Napisano: 29 cze 2017, 16:32

linek pisze:z drugiej strony tak jeszcze o tym myślę, że jednak i tak potraktowali to delikatnie. Przecież mogli zarządzać od dostawców oprogramowania żeby to pole do wrzucania "dopisków" na decyzję było z interfacem zdalnym i treść sobie wrzucają sami w dowolnej chwili.
Np:
styczeń "po raz pierwszy w historii Polacy uważają, że w ciągu ostatniego roku ich sytuacja życiowa zmieniła się na lepsze, a nie na gorsze."
luty" "żaden smog nam tak naprawdę nie grozi, że rośliny mają okresy pylenia i to się również wiąże z zapyleniem powietrza, a minister Radziwiłł dodaje, że palenie papierosów jest znacznie groźniejsze."
marzec: "Trzeba zlikwidować dostępność pigułek „po”, bo często korzystają z nich nastolatki"
kwiecień: "Czas najwyższy na zbitą mordę wywalić bezbożnika i rozwodnika Janowskiego ze świętej telewizji. Teraz pora na nową audycję. Jej tytuł to: Jaka to modlitwa."
maj: "mistrale sprzedane Rosji przez Egipt za dolara"
itd
Czy naprawdę uważasz, że to forum i ten post to dobre miejsce do wyrażania swoich prywatnych frustracji dotyczących obecnego rządu? :lol:
rysia
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 27 kwie 2017, 15:17
Zajmuję się: ŚW,SR,FA

Napisano: 29 cze 2017, 17:06

moją intencją była wyłącznie próba uświadomienia, że takie "dopiski" na decyzjach to bardzo niebezpieczna droga.

albo inaczej zostawiając rząd w spokoju jakie jest wasze zdanie - żeby na decyzjach zamiast logo gminy dorobić " w trosce o wasze i nasze dobro pozdrawiają radni i Burmistrz miasta xxxxxx kadencji 2014 - 2018" ?
linek
Stażysta

Napisano: 29 cze 2017, 18:43

Coś mi się zdaje, że krótko pracujesz w samorządzie, bo nie takie już rzeczy człowiek widział ;)
Korowiow
VIP
Od: 05 gru 2016, 8:51
Zajmuję się: Fszystkim

Napisano: 30 cze 2017, 7:34

linek pisze:mój drogi pod decyzją pospisuje się wójt, burmistrz ...... to on decyduje jak wygląda, co zawiera a czego nie zawiera decyzja(oczywiście w ramach prawa). Budowa decyzji i jej zawartość jest ściśle określona w KPA. Zapytam więc Cię inaczej. Gdyby dostawca oprogramowania zrobił dopisek " w wyborach parlamentarnych wszyscy odbiorcy 500+ głosują na PIS" dał byś taką decyzję do podpisania swojemu Wójtowi/Burmistrzowi a on by to podpisał ?

Tak - a co ja jako zwykły szeregowy pracownik mogę prócz tego aby cicho siedzieć i robić co do mnie należy? Nie spodobałaby się górze to bym miał nakazane zmienić i bym zmieniał.
Już trochę pracuję więc ochłoniesz za kilka lat ;)

P.S. wyluzuj trochę bo dużo zawałów jest ostatnim czasy 8-)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 30 cze 2017, 10:26

linek pisze:a jak by Rafalska kazała na decyzji dorobić dopisek "Jest jeden Bóg i nazywa się Kaczyński" to też byście do dopisywali ?
....ja nigdy................. :lol:
Malwina69
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 22 mar 2016, 14:19
Zajmuję się:

Napisano: 30 cze 2017, 10:30

heiland pisze:
linek pisze:mój drogi pod decyzją pospisuje się wójt, burmistrz ...... to on decyduje jak wygląda, co zawiera a czego nie zawiera decyzja(oczywiście w ramach prawa). Budowa decyzji i jej zawartość jest ściśle określona w KPA. Zapytam więc Cię inaczej. Gdyby dostawca oprogramowania zrobił dopisek " w wyborach parlamentarnych wszyscy odbiorcy 500+ głosują na PIS" dał byś taką decyzję do podpisania swojemu Wójtowi/Burmistrzowi a on by to podpisał ?

Tak - a co ja jako zwykły szeregowy pracownik mogę prócz tego aby cicho siedzieć i robić co do mnie należy? Nie spodobałaby się górze to bym miał nakazane zmienić i bym zmieniał.
Już trochę pracuję więc ochłoniesz za kilka lat ;)

P.S. wyluzuj trochę bo dużo zawałów jest ostatnim czasy 8-)

......kula w płot...... linek to weteran od samego początku początków... z nie jednej aktualizacji chleb jadł... nie jeden bagaż ustawowy niesie.......więc ... wie co pisze..... :D
Malwina69
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 22 mar 2016, 14:19
Zajmuję się:

Strona 7 z 15    [ Posty: 145 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x