Dlaczego chcesz na tym etapie żądać zwrotu od zarządcy? Skoro 6 lipca juz wiedziałeś o tym, to był czas, zeby zdjąć z listy. Wypłaty 10-go przecież.GOPS_1234 pisze: ↑25 sie 2023, 10:35Zarządca poinformował o 2 miesięcznych zaległościach (maj i czerwiec zaległości) informacja wpłynęła 5 lipca ale już miałem dodatki wypłacone i poszedł przelew na lipiec dla Strony. Na jakiej podstawie teraz zażądać zwrotu za lipiec od zarządcy? Bo wstrzymanie powinno być od lipca. Wysłane było zawiadomienie do Strony o tym, że wstrzymamy dodatek mieszkaniowy (dwukrotne awizo).
Dodatki miałem wypłacone dlatego nie ściągnąłem z listy. Najpierw zawiadomienie o wszczęciu postępowania wysłałem nie stawił się i teraz poszła decyzja o wstrzymaniu.Maxima pisze: ↑28 sie 2023, 8:55Dlaczego chcesz na tym etapie żądać zwrotu od zarządcy? Skoro 6 lipca juz wiedziałeś o tym, to był czas, zeby zdjąć z listy. Wypłaty 10-go przecież.GOPS_1234 pisze: ↑25 sie 2023, 10:35Zarządca poinformował o 2 miesięcznych zaległościach (maj i czerwiec zaległości) informacja wpłynęła 5 lipca ale już miałem dodatki wypłacone i poszedł przelew na lipiec dla Strony. Na jakiej podstawie teraz zażądać zwrotu za lipiec od zarządcy? Bo wstrzymanie powinno być od lipca. Wysłane było zawiadomienie do Strony o tym, że wstrzymamy dodatek mieszkaniowy (dwukrotne awizo).
Świadczeniobiorca ma 3 miesiace na spłatę zaległości, nie mozesz żadać tego od zarządcy. Od zarządcy możesz żądać jesli nie powiadomi Cię w terminie 14 dni, ale to pewnie wiesz bo mówi o tym ustawa.
O wstrzymaniu wysłałeś zawiadomienie? A nie decyzję????