Jak uzyskać zwrot od zarządcy? - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 25 sie 2023, 10:35

Zarządca poinformował o 2 miesięcznych zaległościach (maj i czerwiec zaległości) informacja wpłynęła 5 lipca ale już miałem dodatki wypłacone i poszedł przelew na lipiec dla Strony. Na jakiej podstawie teraz zażądać zwrotu za lipiec od zarządcy? Bo wstrzymanie powinno być od lipca. Wysłane było zawiadomienie do Strony o tym, że wstrzymamy dodatek mieszkaniowy (dwukrotne awizo).
GOPS_1234
Referent
Od: 05 mar 2019, 13:12
Zajmuję się: DM, DE, ST, Dodatki grzewcze...

Napisano: 25 sie 2023, 15:08

ja to robię informacją do zarządcy, że został wstrzymany dodatek decyzją nr..... z dnia..... takiej, a takiej Pani/Panu i w związku z powyższym proszę o zwrot dod. mieszk w wysokości... zł na nr konta........... w terminie 7 dni

PS. a sierpień został wypłacony czy nie ?
Lea2021
Praktykant
Od: 05 sty 2023, 14:48
Zajmuję się: pracownik budżetówki

Napisano: 25 sie 2023, 15:37

Sierpnia nie wypłaciłem.
GOPS_1234
Referent

Napisano: 28 sie 2023, 8:55

GOPS_1234 pisze:
25 sie 2023, 10:35
Zarządca poinformował o 2 miesięcznych zaległościach (maj i czerwiec zaległości) informacja wpłynęła 5 lipca ale już miałem dodatki wypłacone i poszedł przelew na lipiec dla Strony. Na jakiej podstawie teraz zażądać zwrotu za lipiec od zarządcy? Bo wstrzymanie powinno być od lipca. Wysłane było zawiadomienie do Strony o tym, że wstrzymamy dodatek mieszkaniowy (dwukrotne awizo).
Dlaczego chcesz na tym etapie żądać zwrotu od zarządcy? Skoro 6 lipca juz wiedziałeś o tym, to był czas, zeby zdjąć z listy. Wypłaty 10-go przecież.
Świadczeniobiorca ma 3 miesiace na spłatę zaległości, nie mozesz żadać tego od zarządcy. Od zarządcy możesz żądać jesli nie powiadomi Cię w terminie 14 dni, ale to pewnie wiesz bo mówi o tym ustawa.
O wstrzymaniu wysłałeś zawiadomienie? A nie decyzję????
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Napisano: 28 sie 2023, 10:03

Maxima pisze:
28 sie 2023, 8:55
GOPS_1234 pisze:
25 sie 2023, 10:35
Dlaczego chcesz na tym etapie żądać zwrotu od zarządcy? Skoro 6 lipca juz wiedziałeś o tym, to był czas, zeby zdjąć z listy. Wypłaty 10-go przecież.
Świadczeniobiorca ma 3 miesiace na spłatę zaległości, nie mozesz żadać tego od zarządcy. Od zarządcy możesz żądać jesli nie powiadomi Cię w terminie 14 dni, ale to pewnie wiesz bo mówi o tym ustawa.
O wstrzymaniu wysłałeś zawiadomienie? A nie decyzję????
Dodatki miałem wypłacone dlatego nie ściągnąłem z listy. Najpierw zawiadomienie o wszczęciu postępowania wysłałem nie stawił się i teraz poszła decyzja o wstrzymaniu.
GOPS_1234
Referent

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x