jak wprowadzać do 4 big - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 17 lip 2015, 9:57

witam mam pytanie jak wprowadzić do tych 4 bigów zadłużenia, pracuje na programie sygnity, wczesniej wprowadzalam do krd, teraz nie mam żadnych formularzy żadnych haseł jak to ogólnie wprowadzać, któś juz to wprowadzała? proszę o jakieś wskazówki
big

Napisano: 17 lip 2015, 10:01

trzeba tylko mieć dostęp do ich bigów
tom@s
Referent
Od: 16 kwie 2010, 12:02
Zajmuję się:

Napisano: 17 lip 2015, 10:32

jak uzyskać dostęp do tych bigów ?????
Gość

Napisano: 17 lip 2015, 13:47

Ja też mam Sygnity i od wczoraj załatwiam sprawy z tymi bigami. W infoMonitor, wchodzisz na ich stronę i pobierasz formularz do wypełnienia do niego załączyć pełnomocnictwo potem puszczasz skan formularza wypełnionego do [email protected] a oryginał pocztą. W ERIF dziś nic nie załatwisz bo problemy techniczne do poniedziałku. tam wchodzisz w jednostki samorządowe administracja i przejdź do Generatora tam wszystkie kroki po kolei. też wymagany skan pełnomocnictwa i przygotuj sobie hasło i login. Więcej nie mam mam nadzieję ze pomogłam ja wcześniej miałam w KRD a tam nic nie trzeba robić. Zostaje jeszcze KBIG ale tam pewnie przez konsultanta trzeba prosić o przesłanie formularza bo na ich stronie takiego nie widzę.
Alicja 86

Napisano: 17 lip 2015, 13:58

Też od wczoraj z tym walczę. Skontaktowałam się już ze wszystkimi bigami. W każdym jestem na innym etapie. Chcę to skończyć przed urlopem.
ann44

Napisano: 17 lip 2015, 14:36

a ja:
1.upoważnienia nadal nie mam - czekam od kwietnia
2. idę za 2 tygodnie na urlop, później wrócę więc będę wydawac decyzje wszystkie poklei i nie będę mieć czasu
3. nadrabiałam zaległości za poprzednika aż do czerwca i tłumaczylam się kontroli z jego błędów
4. programu uczę się sama i dzwonie po gminach żeby cokolwiek się dowiedzieć na temat funkcjonowania funduszu
5. jak piepszne tym funduszem...
6. jak narazie o BIGach nie mam zielonego pojęcia
abc1234

Napisano: 17 lip 2015, 15:14

Też od wczoraj z tym walczę. Skontaktowałam się już ze wszystkimi bigami. W każdym jestem na innym etapie. Chcę to skończyć przed urlopem.

tzn jak u Ciebie wygladaja te etapy???
jaaaaaaaaaa

Napisano: 17 lip 2015, 15:15

ann44 pisze:Też od wczoraj z tym walczę. Skontaktowałam się już ze wszystkimi bigami. W każdym jestem na innym etapie. Chcę to skończyć przed urlopem.
tzn jak wyglądają u Ciebie te etapy??
jaaaaaaaaaa

Napisano: 21 lip 2015, 9:16

erif - https://system.erif.pl/erif/document/sta ... ster_input - wygenerować wniosek - wygenerowałam

infomonitor:
1. Wypełnić Formularz Zgłaszającego ( przysłali meilem) wskazując osoby, które będą zarządzać informacjami gospodarczymi, oraz podać ich adresy e-mail (adresy e-mail nie mogą się powtarzać),
2. Przesłać skan Formularza na adres [email protected],
3. Przesłać Formularz w wersji papierowej na adres BIG InfoMonitor - wysłane

KBIG - zarejestrowałam się w systemie przy użyciu kodu rejestracji, który wcześniej otrzymałam - czekam,
KRD - na razie rozmowy telefoniczne - zastanawiam się nad podpisaniem szerszej umowy, obejmującej pomoc techniczną, płatna jednorazowo 49 zł.
ann44

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x