w kwietniu byłam na szkoleniu SYGNITY i robi się tak jak piszesz na początku a potem: 1. jeśli nie ma przekroczenia: NIE kwalifikuj tylko AKCEPTUJ, w zakładce rejestracja i kwalifikacja zaznaczamy wniosek, na dole jest ZAŁATW BEZ KWALIFIKACJI, powód: inny powód, opis: np. przeliczenie dochodu albo wykreślenie członka rodziny ze składu i AKCEPTUJ <-- takie przeliczenia widać w sprawozdaniu, jak dasz ;koniec bez nadania biegu" - nie wybija ich w sprawozdaniuzielonypłatek pisze:robisz to poprzez "wniosek o zmianę świadczenia w związku ze zmianą sytuacji życiowej- później zmieniasz wniosek formalny na (w zależności czy przekracza czy nie) podtsawa do zmiany decyzji - jeżeli przekracza, albo bez zmiany decyzji jeżeli nie przekracza i wtedy drukujesz przeliczenie i zamykasz wniosek bez nadania biegu.
A powinno brać do sprawozdania takie wnioski o zmianę jeśli np jest uzysk a nie ma przekroczenia? Chyba nie powinno brać. Ja dodawała uzysk i robiłam koniec bez nadania biegu. I tego nie liczyło i okanavika pisze:w kwietniu byłam na szkoleniu SYGNITY i robi się tak jak piszesz na początku a potem: 1. jeśli nie ma przekroczenia: NIE kwalifikuj tylko AKCEPTUJ, w zakładce rejestracja i kwalifikacja zaznaczamy wniosek, na dole jest ZAŁATW BEZ KWALIFIKACJI, powód: inny powód, opis: np. przeliczenie dochodu albo wykreślenie członka rodziny ze składu i AKCEPTUJ <-- takie przeliczenia widać w sprawozdaniu, jak dasz ;koniec bez nadania biegu" - nie wybija ich w sprawozdaniuzielonypłatek pisze:robisz to poprzez "wniosek o zmianę świadczenia w związku ze zmianą sytuacji życiowej- później zmieniasz wniosek formalny na (w zależności czy przekracza czy nie) podtsawa do zmiany decyzji - jeżeli przekracza, albo bez zmiany decyzji jeżeli nie przekracza i wtedy drukujesz przeliczenie i zamykasz wniosek bez nadania biegu.
2. jeśli jest przekroczenie zł/zł lub odmowa - robisz jak normalną decyzję, kwalifikuj i utwórz decyzję itd
nie będzie liczone jako nowy wniosek czy wniosek o zmianę, ale rodzina w tabelkach w sprawozdaniu przeskoczy do innego przedziału np. jeśli chodzi o widełki kryterium na osobękarolina09 pisze:A powinno brać do sprawozdania takie wnioski o zmianę jeśli np jest uzysk a nie ma przekroczenia? Chyba nie powinno brać. Ja dodawała uzysk i robiłam koniec bez nadania biegu. I tego nie liczyło i okanavika pisze:w kwietniu byłam na szkoleniu SYGNITY i robi się tak jak piszesz na początku a potem: 1. jeśli nie ma przekroczenia: NIE kwalifikuj tylko AKCEPTUJ, w zakładce rejestracja i kwalifikacja zaznaczamy wniosek, na dole jest ZAŁATW BEZ KWALIFIKACJI, powód: inny powód, opis: np. przeliczenie dochodu albo wykreślenie członka rodziny ze składu i AKCEPTUJ <-- takie przeliczenia widać w sprawozdaniu, jak dasz ;koniec bez nadania biegu" - nie wybija ich w sprawozdaniuzielonypłatek pisze:robisz to poprzez "wniosek o zmianę świadczenia w związku ze zmianą sytuacji życiowej- później zmieniasz wniosek formalny na (w zależności czy przekracza czy nie) podtsawa do zmiany decyzji - jeżeli przekracza, albo bez zmiany decyzji jeżeli nie przekracza i wtedy drukujesz przeliczenie i zamykasz wniosek bez nadania biegu.
2. jeśli jest przekroczenie zł/zł lub odmowa - robisz jak normalną decyzję, kwalifikuj i utwórz decyzję itd