jak wprowadzić nowy dochód? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 08 cze 2017, 8:46

mam pytanie pracujemy na programie sygnity do tej pory jak ktos zgłaszał uzysk to robiłam zmianę sytuacji życiowej bez zmiany decyzji. a tereaz od jakiegoś czasu nie można zrobić tak więc jak teraz wprowadzać dochód bez zmiany decyzji i bez przekroczenia.
emilia1234
Stażysta
Od: 22 mar 2017, 14:41
Zajmuję się: pracownik w świadczeniach rodzinnych

Napisano: 08 cze 2017, 9:12

robisz to poprzez "wniosek o zmianę świadczenia w związku ze zmianą sytuacji życiowej- później zmieniasz wniosek formalny na (w zależności czy przekracza czy nie) podtsawa do zmiany decyzji - jeżeli przekracza, albo bez zmiany decyzji jeżeli nie przekracza i wtedy drukujesz przeliczenie i zamykasz wniosek bez nadania biegu.
zielonypłatek
Referent
Od: 24 mar 2017, 15:15
Zajmuję się: SR

Napisano: 08 cze 2017, 10:50

zielonypłatek pisze:robisz to poprzez "wniosek o zmianę świadczenia w związku ze zmianą sytuacji życiowej- później zmieniasz wniosek formalny na (w zależności czy przekracza czy nie) podtsawa do zmiany decyzji - jeżeli przekracza, albo bez zmiany decyzji jeżeli nie przekracza i wtedy drukujesz przeliczenie i zamykasz wniosek bez nadania biegu.
w kwietniu byłam na szkoleniu SYGNITY i robi się tak jak piszesz na początku a potem: 1. jeśli nie ma przekroczenia: NIE kwalifikuj tylko AKCEPTUJ, w zakładce rejestracja i kwalifikacja zaznaczamy wniosek, na dole jest ZAŁATW BEZ KWALIFIKACJI, powód: inny powód, opis: np. przeliczenie dochodu albo wykreślenie członka rodziny ze składu i AKCEPTUJ <-- takie przeliczenia widać w sprawozdaniu, jak dasz ;koniec bez nadania biegu" - nie wybija ich w sprawozdaniu
2. jeśli jest przekroczenie zł/zł lub odmowa - robisz jak normalną decyzję, kwalifikuj i utwórz decyzję itd
anavika
Referent
Od: 25 lip 2012, 16:23
Zajmuję się: SR/FA/SW/dodatki

Napisano: 08 cze 2017, 17:56

anavika pisze:
zielonypłatek pisze:robisz to poprzez "wniosek o zmianę świadczenia w związku ze zmianą sytuacji życiowej- później zmieniasz wniosek formalny na (w zależności czy przekracza czy nie) podtsawa do zmiany decyzji - jeżeli przekracza, albo bez zmiany decyzji jeżeli nie przekracza i wtedy drukujesz przeliczenie i zamykasz wniosek bez nadania biegu.
w kwietniu byłam na szkoleniu SYGNITY i robi się tak jak piszesz na początku a potem: 1. jeśli nie ma przekroczenia: NIE kwalifikuj tylko AKCEPTUJ, w zakładce rejestracja i kwalifikacja zaznaczamy wniosek, na dole jest ZAŁATW BEZ KWALIFIKACJI, powód: inny powód, opis: np. przeliczenie dochodu albo wykreślenie członka rodziny ze składu i AKCEPTUJ <-- takie przeliczenia widać w sprawozdaniu, jak dasz ;koniec bez nadania biegu" - nie wybija ich w sprawozdaniu
2. jeśli jest przekroczenie zł/zł lub odmowa - robisz jak normalną decyzję, kwalifikuj i utwórz decyzję itd
A powinno brać do sprawozdania takie wnioski o zmianę jeśli np jest uzysk a nie ma przekroczenia? Chyba nie powinno brać. Ja dodawała uzysk i robiłam koniec bez nadania biegu. I tego nie liczyło i ok
karolina09
Podinspektor
Od: 12 maja 2017, 7:44
Zajmuję się: SR, FA, SW

Napisano: 09 cze 2017, 7:28

karolina09 pisze:
anavika pisze:
A powinno brać do sprawozdania takie wnioski o zmianę jeśli np jest uzysk a nie ma przekroczenia? Chyba nie powinno brać. Ja dodawała uzysk i robiłam koniec bez nadania biegu. I tego nie liczyło i ok
nie będzie liczone jako nowy wniosek czy wniosek o zmianę, ale rodzina w tabelkach w sprawozdaniu przeskoczy do innego przedziału np. jeśli chodzi o widełki kryterium na osobę :) przy tylu osobach i rodzinach i tak się to w prawdzie "zgubi" w sprawozdaniu ale PRAWIDŁOWO powinno być tak wprowadzane jak podałam (wg sygnity)
anavika
Referent
Od: 25 lip 2012, 16:23
Zajmuję się: SR/FA/SW/dodatki

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x