jak wprowadzić pełnoletnie dziecko-jako wnioskodawcę w Sygni - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 13 wrz 2016, 11:35

Wiem, że temat się już pojawiał, ale nie znalazłam odpowiedzi.
Mam pełnoletniego wnioskodawcę, wprowadzam wniosek "osoba ucząca się pełnoletnia" wszystko wprowadziłam, Matkę, siostrę, dłużnika i komornika i przy tworzeniu decyzji mam "odmowa przyznania świadczenia" "niespełnione warunki przyznania" Gdzie zrobiłam błąd? Spełniają kryterium i uzupełniłam wszystkie zakładki.
danio

Napisano: 13 wrz 2016, 11:51

Nikt nie miał takiego problemu???
danio

Napisano: 13 wrz 2016, 12:22

A zaznaczyłaś że dostaczono zaświadczenie ze szkoły?
edi123

Napisano: 13 wrz 2016, 12:40

tak, zaznaczyłam
danio

Napisano: 13 wrz 2016, 12:53

tak,, mam to samo, nie moge utworzyc decyzji, odmowa, we wniosku wszystko prawodłowo wprowadzone, wiem że ktos pytał Pana Tomka na forum ale nie wiem czy odpowiedział
jeda decyje zrobiłam ręcznie , ale nie wiem czy to prawidłowo
GRAS

Napisano: 13 wrz 2016, 13:03

Pan Tomek odpowiedział " proszę o zgłoszenie na serwis"
danio

Napisano: 13 wrz 2016, 13:40

Pan Tomek to taki niedowiarek, to jest problem systemu a nie jednego czy dwóch komputerów,
ja robie decyzje tak, że w zakładce odmowa przyznania świadczenia, rozwijam utwórz decyzje dla wniosku, trzeba na nowo wprowadzić osobe wnioskująca dłuznika, kwote alimentów i utworzyc plan
i jest ok
GRAS

Napisano: 13 wrz 2016, 16:47

Dzięki GRAS, znam ten sposób. Chciałam, żeby mi się to robiło z automatu...
danio

Napisano: 14 wrz 2016, 10:19

mi też daje odmowy na wszystkie pełnoletnie ubiegające sie sami na siebie- tak wszystko wprowadziłam prawidłowo- zaśw ze szkoły, zobowiązani itp, i wszystkie dec robie ręcznie i "na siłe " zmieniam z odmowy na przyznanie
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 14 wrz 2016, 10:36

wnioski które wprowadziłam pprzed nową wersją robi mi decyzje automatycznie, nie ma rady trzeba zgłosic na serwis a może sami poprawią juz jutro 15.09.
GRAS

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x