jak zamowć kartę dla nowej osoby?? - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 29 sty 2016, 12:10

męża nie było...był za granicą... teraz chce kartę (żona i dzieci już mają) ... on wypełnił wniosek sam na siebie i przyniósł,,, jak ma być wydanie karty?? o uzupełnienie rodziny?? o dodanie nowego członka rodziny??>? kurde w systemie dopiero mam wniosek do obsłużenia.... i nie mogę dodać go do żadnej rodziny... .wyjdzie mi chyba jako odrębna rodzina (on sam) ..... nie wiem jak mam to zrobić....
nowa osoba

Napisano: 29 sty 2016, 12:57

możesz dodać go do rodziny, zrób tak:

w prawym górnym rogu są 4 zakładki (zmień status sprawy, wniosek, osoba, rodzina), kiedy wejdziesz w zakładkę rodzina będą dwie opcje : wskaż rodzinę, wyszukaj rodzinę, kliknij na jedno z nich i znajdź rodzinę gdzie jego zona była wnioskodawcą, wybierz odpowiednią i system przypisze Ci go do tej rodziny

ja bym dała jako uzupełnienie rodziny, nowy członek jest wtedy kiedy np. urodzi się dziecko
ewee

Napisano: 29 sty 2016, 14:40

dzięki. zrobiłam jako uzupełnienie rodziny. mam nadzieję że będzie ok. chociaż za uzupełnienie nie ponosimy żadnych kosztów.
nowa osoba

Napisano: 01 lut 2016, 14:49

a nie ponosimy koszt 2,68? art.29 ust. 6?
Maja30

Napisano: 01 lut 2016, 15:00

nawet jak robimy sprawozd. to jest dodanie rodziny: 13,40, uzupełnienie 0, dodanie osoby 2,68 , dupikat 1,34//w sumie w systemie zrobiłam uzupełnienie rodziny i nie wiem czy mam liczyć koszt 0 zł czy 2,68 ??????......
nowa osoba

Napisano: 01 lut 2016, 15:25

Ja bym zrobiła koszt 2,68
Maja30

Napisano: 01 lut 2016, 15:34

ciekawe czy to źle nie wyjdzie w sprawozdaniu..... że jest uzupełnienie a liczę koszt.. dlatego wcześniej tak się nad tym zastanawiałam czy zrobić dodanie osoby czy uzupełnienie ( bo jak bym zrobiła przez dodanie osoby to automatycznie koszt by się zgadzał) a to usupełnienie to cholerka wie....... przy następnym półrocznym sprawozdaniu zadzwonię i się upewnię.
nowa osoba

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x