męża nie było...był za granicą... teraz chce kartę (żona i dzieci już mają) ... on wypełnił wniosek sam na siebie i przyniósł,,, jak ma być wydanie karty?? o uzupełnienie rodziny?? o dodanie nowego członka rodziny??>? kurde w systemie dopiero mam wniosek do obsłużenia.... i nie mogę dodać go do żadnej rodziny... .wyjdzie mi chyba jako odrębna rodzina (on sam) ..... nie wiem jak mam to zrobić....
w prawym górnym rogu są 4 zakładki (zmień status sprawy, wniosek, osoba, rodzina), kiedy wejdziesz w zakładkę rodzina będą dwie opcje : wskaż rodzinę, wyszukaj rodzinę, kliknij na jedno z nich i znajdź rodzinę gdzie jego zona była wnioskodawcą, wybierz odpowiednią i system przypisze Ci go do tej rodziny
ja bym dała jako uzupełnienie rodziny, nowy członek jest wtedy kiedy np. urodzi się dziecko
nawet jak robimy sprawozd. to jest dodanie rodziny: 13,40, uzupełnienie 0, dodanie osoby 2,68 , dupikat 1,34//w sumie w systemie zrobiłam uzupełnienie rodziny i nie wiem czy mam liczyć koszt 0 zł czy 2,68 ??????......
ciekawe czy to źle nie wyjdzie w sprawozdaniu..... że jest uzupełnienie a liczę koszt.. dlatego wcześniej tak się nad tym zastanawiałam czy zrobić dodanie osoby czy uzupełnienie ( bo jak bym zrobiła przez dodanie osoby to automatycznie koszt by się zgadzał) a to usupełnienie to cholerka wie....... przy następnym półrocznym sprawozdaniu zadzwonię i się upewnię.