Została wydana decyzja w sprawie Np. Babka ją odebrała 20.11.17 W dniu 01.12.2017 stawiła się z pisemną prośba o rozłożenie zobowiązania w łącznej wysokości 1500 zł na raty po 150 zł miesięcznie - począwszy od grudnia 2017r. aż do spłaty całego zadłużenia.
Wydano zgodę na te raty.
W systemie SYGNITY jest zarejestrowana decyzja NP, jest zatwierdzona. Jak w dalszych krokach zrobić z tej zatwierdzonej decyzji rozłożenie na raty? Do tej pory nikt nie ubiegał się o raty stąd moje zapytanie. W operacjach nie ma możliwości ponownego wybrania " żądanie zwrotu" - może modyfikacja harmonogramu potrąceń? Proszę o pomoc w wyjaśnieniu osoby pracujące na Sygnity.
Jak zrobić rozłożenie na raty - system
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/DM/DE/KDR
- Kontakt:
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
Re: Jak zrobić rozłożenie na raty - system
np decyzja z decyzji i tam są raty
-
- Stażysta
- Kontakt:
Ale decyzja z decyzji mówimy o tym aby wybrać tą opcję znajdując się bezpośrednio na pozycji - tej decyzji o NP, czyy tej decyzji która wczesniej przyznawała prawo? Jak wybiorę opcję że na tej decyzji o NP i kliknę w operacje i decyzja z decyzji to w pierwszej kolejności zamiast tego okna co u ciebie to pojawia się komunikat:
data zmiany należności i pytanie checkbox: Czy zmiana daty początku obowiązywania należności i domyślnie podpowiada na datę zmiany: 01.12.2017r.?
By przejść dalej należy zatwierdzić to pytanie i ustawić jakąs konkretną datę?
A co sądzisz o opcji wnioski: wniosek o zmianę zadłużenia?
data zmiany należności i pytanie checkbox: Czy zmiana daty początku obowiązywania należności i domyślnie podpowiada na datę zmiany: 01.12.2017r.?
By przejść dalej należy zatwierdzić to pytanie i ustawić jakąs konkretną datę?
A co sądzisz o opcji wnioski: wniosek o zmianę zadłużenia?
- Tom.
- Administrator
- Kontakt:
na decyzji NP, checkbox odznaczyć i zaakceptować
wniosek o zmianę też chyba może być, dawno nie robiłem
wniosek o zmianę też chyba może być, dawno nie robiłem

-
- Stażysta
- Kontakt:
Faktycznie tak jak wspomniałeś w I części pojawia się ten panel, dzięki wielkie 
A wiesz może czy jeśli zastosuje się tą metodę to w nowym sprawozdaniu miesięcznym potem wlicza taką decyzję jako te w którym w danym miesiącu postanowiono o rozłożeniu na raty?
Chyba powinno to ciągnąć ?;)

A wiesz może czy jeśli zastosuje się tą metodę to w nowym sprawozdaniu miesięcznym potem wlicza taką decyzję jako te w którym w danym miesiącu postanowiono o rozłożeniu na raty?
Chyba powinno to ciągnąć ?;)
- Tom.
- Administrator
- Kontakt:
Nie robię sprawozdań ale z tego co pamiętam to się zaciągają.
- Minion
- Starszy referent
- Zajmuję się: SW
- Kontakt:
A jak liczyć odsetki ? Jak ktoś miał całe 500 np za kwiecień to w programie wpisywałem : 01.05.17 do daty spłaty . Ja mam 200 zł co miesiąc i pytam bo to mój pierwszy przypadek 

-
- Stażysta
- Kontakt:
W systemie coś tam mi wyszło z tym rozłożeniem na raty- czy dobrze okaże się w praniu. Ale nawiazując jeszcze tak ogółem do rozłożenia na raty jak preferujecie i stosujecie w swoich ośrodkach 3 opcje ktoś wpłaca miesięcznie:
1. Tylko Należność główna przez x rat a na sam koniec całość odsetek przeliczony na dzień ich wpłaty
2. Należność główna przez x rat i w tym samym miesiącu co wpłaca ratę dodatkowo płaci kwote odsetek przeliczona na dany dzień
3. Ogółem załóżmy ze ma ratę 150 złotych + zapis w dec ze odsetki. Sam z siebie wpłaca w 1 mc 160 zł to rozdzielacie 150 na należność i 10 zł na odsetki?
1. Tylko Należność główna przez x rat a na sam koniec całość odsetek przeliczony na dzień ich wpłaty
2. Należność główna przez x rat i w tym samym miesiącu co wpłaca ratę dodatkowo płaci kwote odsetek przeliczona na dany dzień
3. Ogółem załóżmy ze ma ratę 150 złotych + zapis w dec ze odsetki. Sam z siebie wpłaca w 1 mc 160 zł to rozdzielacie 150 na należność i 10 zł na odsetki?
Oprócz Jak zrobić rozłożenie na raty - system - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Czy wypłacić SW z niedoręczonej decyzji?
w dwóch ośrodkach świadczenia
W składzie rodziny żonaty mężczyzna z inna kobietą
uchylenie decyzji w związku z koordynacją
czy to sa nienależnie pobrane świadczenia?
uzyskanie zas. macierzynskiego z ZUS
co w przypadku gdy ojciec dzieci po rozwodzie przebywa za gr
renta rodzinna z Niemiec- koordynacja?
Zawieszenie postępowania przez Sąd
utrata rodzicielskiego od kiedy przyznać?
syn przeprowadził się do ojca, co z 500+?
uzyskanie zasiłku dla bezrobotnych
jak robicie jak klient nie doniesie zarobków?
zmiana decyzji czy nowy wniosek i decyzja
ciężki przypadek -pomocy! jaki skład rodziny
tytuł wykonawczy - rezygnacja